De Tijden Veranderen

Nieuwe dienstregeling EBS Waterland op 15 december 2019
Op 15 december 2019 verandert de dienstregeling van het openbaar vervoer. Ook bij EBS in Waterland. Dat betekent met name dat vertrek- en aankomsttijden van buslijnen veranderen.
In juli 2018 is EBS gestart met een nieuw lijnennet dat aansloot op de Noord-Zuidlijn. In maart van dit jaar is het lijnennet enigszins aangepast om de afstemming van buslijnen onderling en op de Noord-Zuidlijn te verbeteren.

Elk jaar in december verandert de dienstregeling voor al het openbaar vervoer. In Waterland zijn er dit keer echter geen grote veranderingen, alleen kleine verbeteringen. De meeste reizigers zullen dan ook weinig merken van de aanpassingen.
De belangrijkste wijzigingen
Buslijn 101 t/m 379, 610 en 614: andere vertrektijden
De vertrektijden van buslijn 101 t/m 379, 610 en 614 zijn veranderd.
Buslijn 312 (Edam – Volendam - Amsterdam Noord)
Buslijn 312 gaat vaker rijden in de middagspits. Om 17.30u vertrekt een extra rit vanaf Amsterdam Noord. Ook wordt de aansluiting van metro 52 op lijn 312 verbeterd. Zo kunnen reizigers makkelijk hun overstap halen.
Buslijn 314 (Hoorn – Edam- Amsterdam Centraal)
Buslijn 314 gaat 's middags vaker rijden van Amsterdam naar Edam. De bus rijdt dan 8x per uur. Van Edam naar Hoorn rijdt de bus 4x per uur.
Buslijn 301 (Edam – Purmerend- Amsterdam Noord)

Buslijn 614 (Volendam - Edam -Hoorn)
De vertrektijden van buslijn 614 vanuit Hoorn veranderen om beter aan te sluiten op de schooltijden.

Vanaf 15 december is er geen papieren busboekje meer verkrijgbaar. Op www.ebs-ov.nl/waterland staat alle informatie over de belangrijkste veranderingen per buslijn. Reizigers kunnen daar ook de nieuwe dienstregeling en haltetijden opzoeken en printen. Ook kunnen reizigers bij het EBS-verkooploket de dienstregeling van een buslijn laten printen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook