De spijker op z’n kop

De spijker op z’n kop

De bouwspeelplaats komt er definitief. Deze maand ging de gemeenteraad unaniem akkoord met voorstel van wethouder Vincent Tuijp.

In de herfstvakantie van 2015 heeft het CDA Edam-Volendam een herfsthuttenfestival georganiseerd. Ruim 400 kinderen hebben toen naar hartenlust kunnen timmeren, samen spelen, in de buitenlucht zijn en hun creativiteit kunnen aanspreken. Dat smaakte naar meer. De CDA fractie heeft zich vervolgens ingespannen om ook in onze gemeente een jeugdbouwspeelplaats te creëren. Dat besluit is nu definitief.

Hamerstuk
In de raadsvergadering van 21 november heeft de gemeenteraad unaniem het voorstel van wethouder Vincent Tuijp goedgekeurd: een hamerstuk. Naast de volkstuintjes van tuindervereniging Tuinvreugde en het nieuw te bouwen Gymsportcentrum wordt een terrein ingericht voor de jeugdbouwspeelplaats. In januari 2020 duidelijk wanneer de bouwspeelplaats kan worden geopend. 

De jeugd heeft de toekomst, zeker in de techniek.
Dat de bouwspeelplaats voorziet in een behoefte is overal te zien in onze gemeente aan de creatieve bouwwerken die door de jeugd in elkaar zijn getimmerd.
De bouwspeelplaats is een plaats waar de jeugd kan samenwerken, met de handen werken en buiten spelen en levert ook enkele arbeidsplaatsen op voor inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt. Scholieren uit het voorgezet onderwijs kunnen hier hun maatschappelijke stages invullen. Allemaal aspecten die het CDA zeer aanspreken.

Er is in Nederland veel vraag naar technische vakmensen, zowel in de bouw als daarbuiten. Het CDA is van mening dat de jeugd in een vroeg stadium al kennis moet kunnen maken met techniek. Ook in het onderwijs wordt in samenwerking met het bedrijfsleven hiernaar gekeken. Naast de plusklas, wordt er inmiddels ook nagedacht over de invulling van een klusklas. Het CDA vindt dat een goede zaak, vooral als de klusklas gekoppeld wordt aan de bouwspeelplaats.

Met de realisatie van de jeugdbouwspeelplaats heeft het CDA wederom een belangrijk punt uit haar verkiezingsprogramma kunnen realiseren. Met grote dank aan de ambtelijke dienst en aan onze wethouder Vincent Tuijp.

Suggesties welkom!
Het CDA staat open voor suggesties en ideeën. Neem contact op met het CDA Edam-Volendam via edamvolendam.cda@gmail.com of kijk op onze website www.cda.nl/noord-holland/edam-volendam, facebookpagina of volg ons via twitter.
Fractie CDA Edam-Volendam

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook