De noodzaak van Groen.

Ofschoon onze gemeente er toch groen uitziet is het nog niet bij alle  inwoners doorgedrongen wat het belang van groen en biodiversiteit inhoudt.
Groen is bescherming voor vogels en insecten en biedt verkoeling. Wist u dat het onder een boom acht graden koeler is.
Een grote boom gemiddeld een jaar zuurstof levert voor 4 mensen en 45 vuilniszakken stof vangt. Groen werkt ontspannend.                                         
Het verstenen van de tuin door middel van tegels of nog erger beton is een aantasting van de biodiversiteit en leidt tot problemen bij hevige regenbuien.

Maandag 18 juni wordt een lezing gehouden in de Singel  (Keetzijde te Edam ) over de noodzaak en invulling van vergroening. De lezing vindt plaats in de Singel om 20.00 uur. inloop 19.30 uur. Sprekers zijn Wout Veldstra , ambassadeur van de landelijke Operatie Steenbreek en Inga Tessel, vogelaar en boswachter. Beiden zijn enthousiaste en ervaren sprekers. Iedereen is welkom om mee te denken over een meer natuurlijke invulling van tuinen en verdere vergroening.
Werkgroep  Groen Edam-Volendam
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook