De Noodzaak van Groen

De Noodzaak van Groen

Staat er boven het artikel in de Stadskrant van 11 juni. Er komt zelfs een lezing op 18 juni over de noodzaak van groen en in het artikel staat dat niet bij alle inwoners het belang van groen/bomen is doordrongen.

Wat schept mijn verbazing op 18/19 juni wordt er een prachtige gezonde boom gekapt op de Voorhaven.  Hoewel de aanwezige gemeente ambtenaar meteen riep “hij is ziek” reageerde het hoveniersbedrijf  “nee de boom is niet ziek, maar had een takbreuk”.  En inderdaad misschien moesten er een paar takken worden verwijdert voor onze veiligheid, maar het was volstrekt onnodig om de gehele boom te verwijderen.  Ik hoop dat de verantwoordelijken van de gemeente aanwezig waren bij de lezing.
René Beekvelt
De noodzaak van Groen.

Ofschoon onze gemeente er toch groen uitziet is het nog niet bij alle  inwoners doorgedrongen wat het belang van groen en biodiversiteit inhoudt.
Groen is bescherming voor vogels en insecten en biedt verkoeling. Wist u dat het onder een boom acht graden koeler is.
Een grote boom gemiddeld een jaar zuurstof levert voor 4 mensen en 45 vuilniszakken stof vangt. Groen werkt ontspannend.                                         
Het verstenen van de tuin door middel van tegels of nog erger beton is een aantasting van de biodiversiteit en leidt tot problemen bij hevige regenbuien.

Maandag 18 juni wordt een lezing gehouden in de Singel  (Keetzijde te Edam ) over de noodzaak en invulling van vergroening. De lezing vindt plaats in de Singel om 20.00 uur. inloop 19.30 uur. Sprekers zijn Wout Veldstra , ambassadeur van de landelijke Operatie Steenbreek en Inga Tessel, vogelaar en boswachter. Beiden zijn enthousiaste en ervaren sprekers. Iedereen is welkom om mee te denken over een meer natuurlijke invulling van tuinen en verdere vergroening.
Werkgroep  Groen Edam-Volendam
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook