De mooiste zomer voor Mooier wonen

De mooiste zomer voor Mooier wonen

De zomer van 2018 was een prachtige zomer, het was zo zonnig dat iedereen zonwering moest hebben. Dat heeft André Snoek van Snoek Mooier Wonen ook gemerkt, ook voor hem was het een mooie zomer. Zijn bedrijf is opgericht in 1952 door zijn vader die werkzaam was als schilder en is inmiddels uitgeroeid tot een complete woonwinkel, met zonwering als specialisatie.

“We kijken terug op een bewogen jaar”, vertelt André Snoek. “Het was een van de beste zomers van de afgelopen twintig jaar. Als je dan in de zonwering zit, barst het helemaal los. Ik werk hier nu 37 jaar maar zo druk heb ik het nog niet meegemaakt.” De vraag was ongekend groot, in het hele land. “Niemand heeft een reservetrommel personeel en de levertijden lopen dan gewoon uit. Gelukkig hadden de klanten daar alle begrip voor.”

De zomer van 2019 mag van André weer net zo mooi worden. “Omdat het drie keer drukker was dan normaal, hebben we een hoop moeten reorganiseren. Volgend jaar kunnen we dus beter en sneller alles aanpakken. Misschien wordt het nu weer een waardeloze zomer, dat weet je niet. Het weer is een van die dingen die je niet in de hand hebt.”

Langer buiten
Volgens André is er een tendens in de manier waarop mensen gebruik maken van de tuin. “Het buitenleven verandert. We zitten meer en langer buiten. Vandaar dat er meer pergolazonweringen worden verkocht, waardoor je minder last hebt van de wind en zelfs de zijkanten kunt dichtmaken. De systemen zijn veel luxer, met langere uitvallen en uitrolbare volants. Er is ook verlichting mogelijk, of ingebouwde verwarmining. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Gemiddeld gaat een zonnescherm 25 jaar mee. Je ziet vaak dat wanneer mensen een nieuwe aanschaffen, ze voor meer luxe gaan omdat ze weten dat het lang meegaat en de voordelen kennen.”

Na de kerst
Als straks de kerstboom weer is opgeruimd, is dat voor veel mensen het moment het interieur weer eens op te frissen. “Het is met kerst allemaal heel gezellig, met lampjes en versiering en als dan alles weg is, is het weer tijd voor wat nieuws.” De belangrijkste trend van de afgelopen jaren is dat mensen steeds vaker verschillende stijlen met elkaar combineren. In de winkel van Snoek kunnen de klanten terecht voor het complete pakket, van vloeren, raamdecoratie, stoelen, banken en gordijnen. Binnenkort komt daar nog een slaapafdeling bij.

Familiebedrijf
“Mijn vader is begonnen als schilder in 1952. Toen vanuit Amerika de doe-het-zelf trend kwam overwaaien, besloot hij vanuit huis ook verf te gaan verkopen. Dat was eigenlijk het begin. Behalve de verf, begon hij ook met de verkoop van behang. Omdat hij tien man personeel had rondrijden, was het logisch om het artikelenpakket uit te breiden met zonwering. Op die manier kon hij in periodes wanneer er voor de schilders te weinig werk was, deze toch aan houden. Daarbij waren er schilders die het leuker vonden om een boor te hanteren dan een kwast. Van het een kwam het ander; binnen een paar jaar was het schildersbedrijf uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf voor woninginrichting.”

Compleet woonprogramma
“Het assortiment verf, behang, zonweringen, horren en vloerbedekkingen werd steeds groter en op een gegeven moment pas je niet meer in je winkel. Daarom zijn we veertien jaar geleden verhuist naar de Julianaweg en heeft onze huidige winkel met een compleet woonprogramma gestalte gekregen. Wat we doen, willen we goed doen, er zal dus geen assortiment meer bijkomen. Alleen het stukje slapen ontbrak. Als mensen dan producten voor een hele woning uitzoeken, hoort daar ook een bed bij.”

Aanvulling op assortiment
Medio februari komt er een aanvulling van het bestaande assortiment met een nieuw exclusief Italiaans meubelmerk. André: “ Zij maken wandkasten op maat, bijvoorbeeld een hangend tv meubel met wandkasten erboven. Qua afwerking is er veel keuze in decoratieve materialen, zoals een stenen of marmer look. Een uniek en heel mooi wand-programma omdat je er alle kanten mee op kan. Onze mensen in de winkel kunnen onze klanten goed adviseren,” vervolgt André. “Het komt wel eens voor dat iemand een behang komt uitzoeken en met een complete woninginrichting de deur weer uit gaat, je bent dan toch al bezig. Omdat de prijzen niet zo hoog zijn en we toch een hoge kwaliteit bieden, is het ook goed te betalen.”

Leuke winteracties
Hoewel de zomer een toptijd is, gaat het werk het hele jaar door. “In de winter plaatsen we veel rolluiken, we hebben nu een mooi Duits merk Roma. Dat gaat net een stapje verder in kwaliteit en daar bieden we in de wintermaanden leuke acties in. Rolluiken zijn behalve verduisterend, ook goed voor de isolatie en werken energiebesparend. Zelf kan ik niet meer zonder, als ik op vakantie ben met van die lichte gordijnen ben ik om 5 uur wakker. Ik noem mijzelf wel eens een zonwering-o-fiel. Dat krijg je als je ergens al 35 jaar mee bezig bent. Ik kan geen straat inrijden zonder te kijken wat er hangt bij mensen. Als ik iets zie dat ik niet ken, ga ik dat meteen opzoeken.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook