De Kast heeft unieke cadeaus voor alle leeftijden!

De Kast heeft unieke cadeaus voor alle leeftijden!

Komst postkantoor zorgt voor dagelijks drukte en gezelligheid
 

De deurbel gaat regelmatig tijdens het gesprek. Sinds het postkantoor een plekje heeft gekregen in cadeauwinkel De Kast, klinkt het oudhollandse geklingel dagelijks vele malen. Ilona Springer voelt zich na de eerste hectische weken, waarin ook nog eens vele honderden mensen een kermisfoto kwamen uitzoeken, inmiddels als een vis in het water. De combinatie van cadeaus voor jong en oud en afhandeling van allerlei postzaken en gerelateerde diensten, blijkt een schot in de roos!

Ilona blijft onder alle omstandigheden gemoedelijk. Ook deze dinsdagmorgen. “De afwisseling is zo leuk!” terwijl een Edammer zijn postzegelverzameling verstuurt aan een liefhebber in Canada, komt een ander voor een zegelvel postzegels. Een derde heeft een prachtige ansichtkaart gezien en toeristen kijken vol bewondering naar de meest bijzondere en vrolijk makende hebbedingetjes.

Kaarten
´Het gaat dus goed´, vertelt Ilona, die vanuit Edam heel veel positieve reacties heeft ontvangen. “Mensen denken nog wel eens dat we ook de meeste producten van Markee hebben overgenomen en dat we beschikken over een pinautomaat. Daarvoor is hier helaas te weinig ruimte. Al hebben we wel flink geïnvesteerd in de komst van ruim 100 nieuwe (ansicht)kaarten. Daar was heel veel vraag naar. Met name de pakjeskaarten (10 stuks) van schilderijen zijn een groot succes”

Als gevolg van de veranderingen heeft de eigenaresse de verkoop van mooie 2e hands kleding teruggebracht naar een overzichtelijke hoek met tassen , damesschoenen- en kleding.

´100% leuk´
Daarnaast heeft ze een winkel vol verrassingen voor jong en zeker ook voor ouder!
Ilona voert ons mee naar een nieuwe lijn van het Hollandse bedrijf ‘100% leuk’. Het betreft betaalbare originele cadeaus in prachtige en opvallende verpakking. ‘Deze vis ruikt lekker fris’ lezen we op een langwerpige verpakking. De zeep in de vorm van een vis ruikt inderdaad heerlijk, is de snelle conclusie.

Blikje geluk
Bijzondere magneetjes, een mooi vormgegeven glazen flesje met alle ingrediënten voor een ontspannend voetenbad. Een fraai ontworpen verpakking met de tekst ‘even bijkletsen’ bevat heerlijke kletskoppen, mooie koffie- en theekopjes, een blikje geluk of een weckpot met zonnebloem als bedankje.

Kwaliteitstassen
Tegenover de verplaatste toonbank bevindt zich nog steeds het kleurrijke speelgoed, de spelletjes, verlichting en tal van leuke kindercadeaus.  “Maar de winkel is al lang veel meer dan dat. Ooit begon An van Drunen De Kast, later werd de winkel overgenomen door Jochem van Drunen. Allebei gaven zij een eigen invulling aan De Kast. Dat heb ik ook gedaan! Zo vind je veel kwaliteitstassen (Nederlandse makelij), sieraden, sjaals, vilten onderzetters, opvallende horloges en zonnebrillen (van gerecycled materiaal)  en tientallen andere artikelen in de kleurrijke en gezellige winkel.

Milieuvriendelijk
De producten van het merk ´We love the planet´ onderscheiden zich doordat werkelijk elk onderdeel bestaat uit natuurlijk materiaal. `Alles milieuvriendelijk gemaakt zoals deze kaarsenhouder, en de deo-lijn die als een balsem moet worden aangebracht.

Feestdagen
Richting de feestdagen komt Ilona weer met tal van schoensuggesties voor de Sint, nostalgische lampions voor Sint Maarten en leuke Kerstmiscadeaus. `Alles leuk geprijsd!`

Koffie
Naast de cadeaus verkoopt ze sinds enige tijd ook ´coffee to go´. Doorgaans aan toeristen die als groep door de stad worden rondgeleid. ´Ze krijgen helaas bijna nooit de tijd om even in de winkels rond te neuzen. Maar een kopje koffie kan vaak nog net…`

Individuele toeristen zorgen wel voor een goede inkomstenbron, vertelt Ilona. `Die vinden dit een heerlijke winkel.`

Zonne-energie
Nieuw zijn de handgemaakte portefeuilles en etuis die een plaatsgenote maakt. De placemats met Hollandse taferelen, de Mexicaanse rammelaar, gekke eyecatchers waaronder een op zonne-energie zwierende bloem in plastic potje, alsmede de vilten beschermengeltjes, behoren nog steeds tot de hardlopers.

De Kast is open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. `Ik denk er aan om uiteindelijk ook op maandag open te gaan. Alleen doe ik op deze dag nu nog de inkopen. Als ik daar een oplossing voor heb, verandert dit!´
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook