De jeugd krijgt een bouwspeelplaats!

Het oude idee van de fractie van het CDA krijgt na jaren van plannenmakerij eindelijk vorm. De gemeenteraad besluit 21 november over een voorstel om de speelplaats binnenkort aan te leggen in de Broeckgouw.

De bouwspeelplaats wordt gezien als een welkome aanvulling voor de jeugd.  Bedoeld om sociale, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Mooie woorden voor een plek waar kinderen zich creatief en technisch kunnen uitleven met onder meer hout, gereedschap en de elementen.

Loods met kantine
De speelplek komt in de Broeckgouw, de kinderrijke nieuwbouwwijk in Volendam. Inmiddels is een voorlopig ontwerp gemaakt, zijn de kosten berekend en is besloten dat op het terrein ook een (opslag)loods met kantine en toiletvoorziening zal komen.

Zomer 2020
De totale kosten voor het plan bedragen € 262.036,-.  De raad heeft al eerder besloten dat de exploitatie gekoppeld moet worden aan Jeugdbeleid. Dat betekent dat de exploitatie verzorgd wordt door een partij die zowel toezicht kan houden op de jeugd als de verbinding kan maken met andere doelgroepen (vrijwilligers, inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt, maatschappelijke stages).
Uitgangspunt is dat in de zomer van 2020 de bouwspeelplaats gereed is. De speelplek komt nabij het tuinderscomplex.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook