De impact van kanker

Activiteiten stichting Huis aan het Water op Wereldkankerdag
 

Ieder jaar wordt er op Wereldkankerdag stil gestaan bij de impact van kanker. Wereldkankerdag, gehouden op 4 februari, heeft als doel om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Ook (Na)Zorgcentrum Huis aan het Water in Katwoude laat op deze dag van zich horen. Met een livestream uitzending, een performance van kunstenaar Vincent de Rooy en de online themabijeenkomst ‘Leven met kanker’ wordt er aandacht gevraagd voor kanker en de gevolgen hiervan.

Huis aan het Water is een plek waar iedereen die te maken heeft met kanker terecht kan. Hier kan men werken aan de conditie, informatie vinden, professionele hulp krijgen en bovenal een luisterend oor vinden.

Het (Na)Zorgcentrum in Katwoude verzorgt op Wereldkankerdag, donderdag 4 februari, van 19.30 tot 21.00 uur de livestream uitzending ‘Zaanstreek-Waterland Draait Door’. Een uitzending over de formele en informele zorg en ondersteuning in de regio Zaanstreek-Waterland. Professionals van diverse organisaties vertellen wat ze kunnen betekenen voor mensen die getroffen zijn door kanker, ook in corona tijd. Tevens komen patiënten, naasten en nabestaanden aan het woord. Ter afwisseling zijn er muzikale intermezzo’s en korte informatieve video’s. De uitzending is landelijk te bekijken via de website www.wegwijzerbijkanker.nl en wordt opgenomen op de E-sport campus van H20 in Purmerend.

Teksttheater
Kunstenaar Vincent de Rooij staat op kunstzinnige wijze stil bij Wereldkankerdag. Op 4 februari vraagt hij middels een teksttheater aandacht voor kanker en de gevolgen.

Themabijeenkomst
Tot slot wordt er op zaterdag 6 februari, in samenwerking met patiëntenvereniging Hematon, de online themabijeenkomst ‘Leven met kanker’ gehouden. Arbeidspsycholoog en re-integratie adviseur Manuela Hoogstraaten houdt een lezing over kanker en werk en geeft informatie over de rechten en plichten van werknemer en werkgever als je met kanker te maken krijgt op de werkvloer.

Bewegingswetenschapper en sportpsycholoog Ryan Kreijne vertelt over het omgaan met stress en het belang van goede voeding, sport en slaap bij kanker. Hij geeft daarnaast tips hoe je je nieuwe gewoontes blijvend kunt integreren.

Na afloop van de lezing kunnen er vragen worden gesteld aan beide sprekers. Aanmelden voor de online themabijeenkomst kan via: info@stichtinghuisaanhetwater.nl.
Kijk voor meer informatie over de activiteiten rondom Wereldkankerdag of het overige aanbod van stichting Huis aan het Water op: www.stichtinghuisaanhetwater.nl.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook