De groene vingers van… Mariska de Jong-Knoop

De groene vingers van… Mariska de Jong-KnoopWaar woon je, hoelang woon je hier al en hoe trof je de tuin aan?


Ik woon op het Doolhof in Volendam, en dat doe ik al mijn hele leven, met een tussenpose van 10 jaar. Het is mijn geboortehuis en zelfs mijn moeder is hier geboren. Toen ik uit huis ging ben ik in Oosthuizen gaan wonen en daarna heb ik dit huis van mijn ouders overgenomen. Dat is nu 15 jaar geleden. Ik trof de tuin aan zoals hij nu ook is. Bestraat met losse bloempotten.Wat heb je aan de tuin gedaan, waar haal je je inspiratie vandaan?


We hebben er nieuwe bestrating in gemaakt en verder is er weinig veranderd. Mijn moeder had ook altijd potten gevuld met bloemen, dat vond ik ook wel mooi. Dus dat heb ik zo gehouden. De traditie met tulpenbollen is begonnen toen mijn moeder jaren geleden kanker kreeg. Ze kreeg toen een paar tulpenbollen met de gedachte; als je de bollen nu in de grond plant en ze straks uitkomen en gaan bloeien, dan is alle ellende van de chemokuren weer voorbij. Dat was hoopgevend en een mooie gedachte. Sindsdien ga ik elk jaar op zoek naar de mooiste bollen.

In welk seizoen is je tuin op zijn mooist?


Alle seizoenen!

In het voorjaar heb ik allemaal bloeiende bollen zoals tulpen en narcissen. Nu dat een beetje uitgebloeid raakt ga ik geraniums halen die in de zomer bloeien. In de herfst wordt de tuin weer gevuld met herfstplanten en pompoenen, en in de winter staat er een slee met een sneeuwpop en een kerstboom.Waar ben je trots op, wat is er bijzonder aan je tuin?


Op het Doolhof zijn er bijna geen tuinen omdat het zo dicht op elkaar is gebouwd. Dus het feit dát ik een tuin heb, vind ik al heel bijzonder. Ik vind het ontzettend leuk dat er zoveel toeristen op af komen. De gidsen weten me al te vinden en staan regelmatig met grote groepen voor de deur. Als ik voor elke foto die er gemaakt wordt een euro zou krijgen, dan was ik nu schatrijk!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook