De forten zijn weer open!

Na een extra lange winterslaap vanwege de Corona-dip zijn de forten sinds 1 juni eindelijk weer open! Om dit heuglijke feit kracht bij te zetten, start Liniebreed deze week een nieuwe campagne: DIT IS DE PLEK! 

Een bezoekje aan een fort is een ideaal all-in dagje uit vol avontuur. Corona-proof en met weidse terrassen zijn forten geweldige plekken om veilig samen te komen. Ga je voor een stevige wandeling of liever een spannende middag voor het hele gezin? Ieder fort is uniek, veel locaties hebben het allemaal. Verslavende ontdekkingen midden in de natuur waar je de hele zomer zoet mee kan zijn. Kijk voor een fort, bunker of kasteel bij jou in de buurt op forten.nl.

Toen en nu
De forten van de waterlinies hebben ons eeuwenlang beschermd. Door de Kringenwet van 1853, zijn de meeste forten omringd door groen. Natuurliefhebbers weten er al langer hun weg naartoe te vinden. Er zijn talloze linieroutes uitgezet voor fietsers en wandelaars, langs kanalen en dijkjes, sluizen en monumenten. Afwisselend en autoluw. Uitpuffen kan op het terras van bijvoorbeeld Fort Vuren, Fort de Batterijen, Fort Zuid of Fort Uitermeer. Pak onderweg een pontje en doe een vestingstad aan, bijv. vesting Nieuwpoort met een pop-up pannenkoekenrestaurant in het Arsenaal. Dit is Nederlands op z’n mooist.
 

Familieforten
Na al dat binnen zitten staan ze te springen om actie, de kids. Op veel forten liggen speurtochten klaar en kunnen kinderen naar hartenlust spelen. Stap in de lift van het GeoFort en duik het centrum van de aarde in. Waan je een prinses in het Muiderslot. Ga op expeditie op Fort Pannerden. Spectaculair is een bezoekje aan Forteiland Pampus of Forteiland IJmuiden. Maak het af met een overnachting op de zomercamping van Fort bij Abcoude, Fort aan de Klop, Fort Everdingen of Fort Bakkerskil. 

Cultuur in Fortenland 
Liefhebbers van cultuur en historie kunnen ook in Nederland hun erfgoedhart ophalen. Al wandelend of fietsend leer je meer over de geschiedenis van de bijzondere plekken die je bezoekt. Moderne bezoekerscentra loodsen je zo de strijd van weleer in. Bij o.a. Fort bij Spijkerboor, Fort Vechten en Fort Honswijk zijn weer rondleidingen met gids te boeken. 

Veiligheid
Afgelopen week zijn ruim 60 desinfectiezuilen geleverd aan de opengestelde forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Initiatiefnemer van de zuilen is Stichting Liniebreed Ondernemen, dat zich op ondernemende wijze inzet voor het behoud van waterlinie- en fortenerfgoed. Directeur Juke van Niekerk: “We zijn heel blij dat de betreffende Linie-provincies hebben ingestemd om -vanwege Corona-, budgetten anders aan te wenden en ondernemers te helpen om “Corona-proof” te worden.” De desinfectiezuilen helpen ondernemers niet alleen om de hygiëneregels in acht te nemen, ze markeren ook nog eens de waterlinie waar het fort toe behoort.  
Voor reserveringen; www.forten.nl


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook