“De eigen weg voor de garages ziet er weer perfect uit!”

“De eigen weg voor de garages ziet er weer perfect uit!”

In april 2018 kwam Ron Visser, een van de garagehouders, (die helaas ernstig ziek is, heel veel sterkte voor jou, en je gezin in deze moeilijke tijd) met het idee om de eigen weg achter de garages in de Roelof Bootstraat aan te gaan pakken. Waar bij aanvang van dit idee meerdere garagehouders niet mee wilden doen, bleek bij de finish dat alle eigenaren er voor hebben gekozen om te investeren in de opgang naar de garages. Met als resultaat een volledig opgeknapte omgeving!

Wim Breed is van de mensen die zitting had in de zogeheten asfalteringscommissie. “Het was een rotzooi en je kon niet meer knap bij de garages komen. Daarom moest er iets gebeuren. Omdat meerdere garagehouders in eerste instantie niet mee wilden doen hebben wij besloten om in ieder geval te gaan beginnen met de eerste garages vanaf de Broekgouwstraat.”

De commissie nam contact op met de firma Ooms en kwam tot een besluit om verder te gaan met als resultaat nieuw asfalt bij de garages van in eerste instantie 14 eigenaren.
 
Grote bereidheid
“Toen het asfalteren van 14 garages gereed was en iedereen zag hoe mooi het was geworden, kregen wij een telefoontje van Jan Klouwer, die ook een garage  heeft. Hij vertelde dat er nu wel meerdere personen bereid waren om mee te doen. Wij hebben met een man of vier de overige garagehouders benaderd en gelukkig wilden ook zij tenslotte allemaal meedoen.”

Riolering
Er ontstond wel een probleem met het pad achter de schuren van de Roelof Bootstraat dat behoorlijk aan het wegzakken was. Ook de riolering moest vervangen worden. “De  gemeente heeft dit meteen opgepakt met als resultaat dat dit pad er ook weer perfect bij ligt en de riolering vernieuwd is.”
 
Zeer tevreden
Na enige vertraging is het pad en de eigen weg klaar en is iedereen bijzonder tevreden,  en kunnen de garagehouders en de bewoners van de Roelof Bootstraat weer genieten van de mooie ingang van hun schuur en garages.

Overlast
Ook zijn er borden geplaatst en is er een gele streep getrokken. “Wij hopen dat iedereen zich hier aan houdt zodat er geen overlast meer is van auto’s  aanhangwagens en boten, want ook dat was een grote ergernis voor veel mensen.”

“Namens alle garagehouders en bewoners van de Roelof Bootstraat (oneven nummers) willen wij de gemeente en de firma Ooms bedanken voor de prettige samenwerking met een erg mooi resultaat.”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook