De dames uit de toren, deel 1.

De dames uit de toren, deel 1.

Het is alweer twee jaar geleden sinds Andre Kuipers de Speeltoren heeft verlaten. Sindsdien wordt de toren gevuld door vijf dames met ieder hun eigen onderneming. In deze serie stellen wij graag de dames en hun activiteiten aan u voor.
We beginnen met Laura Plas, zij woont sinds 10 jaar in Edam en heeft haar atelier op de bovenste etage van de Speeltoren.

Schilderspel
Een paar jaar geleden is zij begonnen om iets te bedenken wat creativiteit kan stimuleren. Hoe je niet prestatiegericht iemand zijn creativiteit kunt aanboren. In haar zoektocht kwam ze in aanraking met de Arno Stern-methode (vrij schilderen zonder thema). Dit voelde gelijk goed en ze begon aan de opleiding bij Palet18 in Amsterdam. Via het schilderspel leerde ze dat je zonder opdracht of oordeel je eigen spoor kunt volgen.
“In het algemeen kun je je geremd voelen in je creativiteit omdat je omgeving bepaalde dingen van je verwacht. Als je heel jong bent kun je nog goed divergent denken (out of the box denken), maar zodra je naar school gaat wordt dat minder.”

Schilderen bij Laura
Zo is ze begonnen met Schilderspel in de Speeltoren. “Ik geef geen schilderles, ik geef je de kans om tijdens het schilderspel je persoonlijke creativiteit te ontwikkelen. Je papier hangt aan de wand en de verf staat klaar, je kunt beginnen met schilderen, zonder opdracht. Op dat moment gebeurt er van alles in je hoofd; wat ga ik schilderen, zal ik het wel goed doen, wordt het mooi? Alle kritiek die je ooit hebt gekregen komt naar je toe. Het duurt dan ook altijd even voordat iemand vrij kan schilderen. Maar als het dan gebeurt, dan is dat echt heel fijn. Je leert keuzes maken, loslaten, concentreren, komt tot jezelf en krijgt zelfvertrouwen en eigenwaarde.”

Voor jong en oud
Een cursus bestaat uit 12 sessies van 90 minuten en is vanaf 5 tot 100 jaar. “Mits je de trappen op kunt komen natuurlijk, want het is wel een aardige klim om boven te komen”, lacht Laura. “Als je een keer wilt proberen of het wat voor je is, dan kom je gewoon een proefles nemen. Ook is er ruimte voor persoonlijke begeleiding.” Voor meer informatie kunt u de website bezoeken; www.schilderspel.nl of bellen met Laura op 06 - 40 84 05 42.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook