De Burghwall en Oud Edam gaan samenwerken

De Burghwall en Oud Edam gaan samenwerken

Fotowanden vol Edamse geschiedenis

Hoe krijg je meer sfeer in de grote zaal van de Burghwall? Astrid Günther is sinds drie jaar beheerder van het verenigingsgebouw aan de Achterhaven in Edam. In die tijd kwam ze met veel nieuwe ideeën en werd de kleine zaal omgebouwd tot een knusse ontmoetingsplek. Maar de zaal waar de grotere activiteiten plaatsvinden straalt niet. Er hebben al een paar keer schilderijen gehangen van onder andere Mien Laan en nu wilde ze wat anders. Het idee ontstond om prenten en foto’s van Edam aan de muur te hangen. Na een oproep op facebook reageerde Tom Lust van Vereniging Oud Edam en zijn ze met elkaar in gesprek gegaan. Dat leidt tot een mooie samenwerking waarbij een deel van het fotoarchief van de historische vereniging een plek krijgt aan de muren van de Burghwall.

Zowel Astrid als het bestuur van Oud Edam zijn blij met de samenwerking. “Hiermee krijg je niet alleen meer sfeer in de Burghwall maar ook een verhaal dat leuk en interessant is voor de bezoeker.” Astrid ziet het als een mogelijkheid om ook overdag meer mensen te trekken. Want tijdens openingstijden is er altijd koffie of iets anders te verkrijgen, een mooie combinatie!

Ook Leontien Rosier, voorzitter Oud Edam, en Tom Lust, penningmeester, vinden het een leuk initiatief. ‘Het past prima binnen onze doelstellingen: de kennis over de historie van Edam delen en vergroten.”

Enorm archief
Oud Edam beschikt over een enorm fotoarchief. “Dan heb je het over zes volle verhuisdozen,” vertelt Tom. Het archief bestaat voornamelijk uit schenkingen die in fasen gedigitaliseerd worden. De historische vereniging hoopt dat het leidt tot leuke gesprekken over het verleden en heden. “Juist dit verenigingsgebouw waar jong en oud welkom is, vormt de ultieme locatie voor dit idee!”

Muren vol foto’s
De bedoeling is dat zeker twee tot drie muren vol komen te hangen met ingelijste foto’s en een korte toelichting. “Dan is het ook voor toeristische bezoekers interessant om hier een kijkje te komen nemen.”  Dat de zaal er mee opknapt is wel zeker! Astrid is verder van plan om planten te plaatsen en zijn er plannen om meer kleur in de zaal te brengen. Stukje bij beetje wordt er gewerkt aan het sfeervoller maken van de Burghwall.

Oproep
Wie heeft er voor Astrid nog lijstjes. Alle maten zijn welkom! En wie wil helpen om foto’s in te lijsten? Neem dan contact op met 0299 203 743 of mail naar astrid@deburghwall.nl
Het is de bedoeling dat de foto’s snel een plekje krijgen aan de Achterhaven.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook