Dansvoorstelling De Wind op zondag 28 november in de PX

Dansvoorstelling De Wind op zondag 28 november in de PX

Na vele repetities en herhaaldelijk uitstellen gaat het zondag eindelijk gebeuren: de Oude Meesters dansvoorstelling De Wind in PX Volendam. De dansvoorstelling is onderdeel van het culturele seniorenproject Oude Meesters van het CBW en de gemeente en kwam tot stand in samenwerking met Tineke Veenhof van Gouden Dans.
De Wind 
Het thema van de voorstelling is De Wind. Een onuitputtelijke bron van inspiratie èn onlosmakelijk verbonden met Edam-Volendam. “De levenservaring van de deelnemers heb ik vertaald in dans, ruimtelijke patronen en poëzie, vertelt Tineke Veenhof, choreograaf van de voorstelling. Als vertrekpunt voor de beweging neem ik de Habanera.  Een fraaie, beetje trage dans, die van oorsprong zowel Europese als Afrikaanse invloeden heeft. Want het gerucht gaat dat Volendam ook Spaanse wortels heeft. En natuurlijk maak ik gebruik van het rijke muziekpalet uit de regio.”

Eindelijk zover 
Deelneemster Marian Mühren licht enthousiast toe. “Op 18 april 2020 had ik, stralend, in de danstheatervoorstelling De Wind op het podium van PX in Volendam zullen staan.  Een heerlijke droom die ik al een leven lang koester en die helaas ruw verstoord werd door corona.  Maar op 28 november 2021 is het dan echt zover. Kom kijken en dans na afloop bij de workshop met de heerlijke muziek van Los Mezcales.”

Kaartjes & Informatie 
Deur open: 14:00 
Aanvang: 15:00 
Tickets á 5,-  zijn verkrijgbaar via de website van PX en aan het loket van PX op de eerste verdieping 
Toegang met QR-code. De maatregelen van de overheid worden in acht genomen.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook