Cursus ‘Omgaan met dementie”

De SMD, De Zorgcirkel, Evean, RSWP en Clup Welzijn organiseren samen een gratis cursus “Omgaan met dementie” voor inwoners uit de regio Zaanstreek en Waterland. Tijdens de interactieve cursus is er veel ruimte voor eigen inbreng en kijken we naar hoe om te gaan met persoonlijke situaties.

Dementie komt steeds meer voor. Als iemand ernstige geheugenproblemen krijgt is het voor de partner en de kinderen soms erg lastig. Omgaan met dementie vraagt veel van een partner en kinderen, zowel emotioneel als praktisch.

Om een goede relatie met elkaar te behouden is het daarom belangrijk te weten hoe je het beste met een partner of ouder om kan gaan. Zeker als het gedrag verandert en dat vragen oproept, zoals: ‘hoe reageer ik op de verwarring’, ‘verbeter ik hem/haar of juist niet?’

De cursus “Omgaan met dementie voor partners” bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur en de cursus “Omgaan met dementie voor kinderen” bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur.  Tijdens de cursus is er ruimte om in te gaan op uw vragen en de problemen die zich voordoen in uw situatie. Meedoen met de cursus is gratis, het is wel noodzakelijk om u vooraf op te geven.

Vragen en aanmelden
Wanneer u in de regio Edam-Volendam woont, kunt u contact opnemen met Melissa van As van de SMD via telefoonnummer 0299-391507 of wijksteunpunt@smdzw.nl.

 
Cursus ‘omgaan met dementie’

Het casemanagement van De Zorgcirkel start op donderdag 17 oktober de cursus ‘Omgaan met  dementie’.  De cursus is bedoeld voor partners van iemand die aan dementie lijdt, en  bestaat uit zes bijeenkomsten op 17, 24 en 31 oktober, en op 7, 14 en 21 november van 13.30-15.30 uur in Pius X, W.J. Tuijnstraat 15, 1131 ZH Volendam. De kosten bedragen € 15 per persoon. Aanmelden graag vóór 10 oktober bij Ria Appelman of Janneke Oldenburger, tel. 0299-314367 of 0800-0202009, dan wel via de mail cmdementie@zorgcirkel.com.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook