Cultuurhuis Wherelant start met nieuwe online cursussen

Cultuurhuis Wherelant start vanaf 20 april met korte online cursussen die geschikt zijn om op afstand te geven. Na een succesvolle pilot met diverse masterclasses is besloten om een nieuw programma te ontwikkelen met online groepslessen voor iedereen die het prettig vindt om vanuit huis deel te nemen. Het aanbod varieert van tekenen, schilderen en boetseren tot schrijven en spelen met beeldelementen. De eerste cursussen starten in de week van 20 april. Dit online aanbod wordt een vast onderdeel van de programmering van Cultuurhuis Wherelant, ook als straks de lessen op locatie weer mogen starten.

De lessen worden gegeven via Zoom en zijn interactief. Het voordeel van deze manier van lesgeven is dat iedereen kan meedoen, ook mensen waarvoor fysieke lessen een beperking opleveren of de afstand te groot is. Het zijn echte groepslessen met medecursisten waarmee tijdens de les interactie plaatsvindt. Geïnteresseerden die nog geen ervaring hebben met het programma Zoom kunnen ook meedoen. Er is een instructiefilmpje beschikbaar en docenten bestede de eerste les aandacht aan de werking van het programma. Op de website staat bij elke cursus vermeld welke materialen nodig zijn.
De cursus Kort Verhaal schrijven start op 20 april. Onder de bevlogen leiding van docent Helena Jansz duiken de deelnemers in de wereld van personages, perspectief, spanningsboog en dialoog. Bij de cursus ‘Thuisboetseren’ die begint op 24 april ga je heerlijk met de handen in de klei. Annemarie Vink richt zich in haar cursus tekenen en schilderen, die start op 22 april, op alles in en om het huis en hoe je de verschillende vormen en kleuren kunt weergeven.
In de maand mei gaan ook weer mooie cursussen van start.

Aanmelden
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen staat op www.wherelant.nl bij het cursusaanbod. Filter op Online lessen om direct naar het overzicht te gaan. Voor vragen is de administratie tijdens kantooruren bereikbaar via (0299) 434 777 of stuur een mail naar info@wherelant.nl.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook