Cultureel Jongerenblog enClave klaar voor de start

Cultureel Jongerenblog enClave klaar voor de start

Op vrijdag 27 november jongstleden is het culturele jongerenblog enClave gelanceerd. Het blog voor en door  jongvolwassenen uit de gemeente Edam-Volendam is een initiatief van het culturele opinieblad 2REWIND, die daarmee deze doelgroep een stem wil geven. Het blad 2REWIND wordt omgedoopt tot enClave, en zal in de donkere dagen voor de Kerst bij Jan Cas Sombroek, de Primera en ’t Pakhuys te koop zijn.

Evenals de hoofdredactie werpen de jonge auteurs ‒ Romy Bond, Madelief Mϋhren, Lieke Pannekeet, Donna Schilder, Inge Smit, Jon Steur, Esmee Tol, Michelle Tuyp, Chris Visser, Loes Visser ‒ onder andere hun blik op evenementen in de gemeente, met onderwerpen zoals muziek, film, kunst en identiteit. De nadruk ligt op toegankelijke stukken die op prikkelende wijze informeren. Het is ook de bedoeling dat het blog onafhankelijk commentaar op belangrijke gebeurtenissen binnen de gemeente Edam-Volendam zal geven.  

enClave vormt een onafhankelijk non-profit schrijverscollectief (binnen een stichting i.o) met een vierkoppige hoofdredactie (Paul Bond, Jayne Keizer, Frank Bond, Sandra Keizer & Marcel Tuyp) die een coachende rol vervult, maar waarvan de leden zelf ook maandelijkse bijdragen leveren. enClave heeft geen uitdrukkelijke politieke maatschappijvisie. De redactie en initiatiefnemers vinden het belangrijk dat jongeren in een breder cultureel perspectief in schrift van zich kunnen laten horen, en zich hierin ook kunnen blijven ontwikkelen”, licht een van de vier hoofdredactieleden (Marcel Tuyp) toe. ”De jeugd wordt te weinig gehoord. Zeker in Volendam. Wij willen daar verandering in brengen”  
Het blog is te lezen op www.en-clave.nl

Aanmelden
Jongeren uit Volendam, Edam of de Zeevang die ook maandelijks minimaal één bijdrage willen leveren, en graag (beter) willen (leren) schrijven, kunnen zich bij ons aanmelden: info@en-clave.nl


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook