Corona Hulp Edam-Volendam-Zeevang nu op Facebook

Op Facebook staat sinds 15 maart een pagina online om hulp aan te bieden en hulp te vragen voor inwoners van Edam-Volendam-Zeevang. Mensen kunnen als gevolg van de situatie rond het Coronavirus moeilijkheden ondervinden en kunnen op deze wijze gesteund en geholpen worden.

De bedoeling is mensen aan elkaar te koppelen, zodat zij iets voor elkaar kunnen betekenen. In deze tijd zijn er noodgedwongen mensen thuis, die tijdelijk best iets willen doen voor een ander. Vooral ouderen en mensen die chronisch ziek zijn heel voorzichtig in hun contacten met anderen en dreigen gemakkelijk in een isolement te raken. Niet iedereen heeft een vangnet. Juist voor deze mensen is de Facebook pagina.

De initiatiefnemers zijn Tessa Konijn en Gepke Boezaard. Tessa beheert de FB pagina van de Edammer Doe Dingen en daar verschenen veel berichten, opmerkingen en vragen over Corona. In een reactie stelde Gepke voor een aparte Facebook pagina in te richten speciaal voor Corona vragen. Dan is het helder waar mensen zich kunnen melden. Achter de schermen wordt meegekeken of vraag en aanbod bij elkaar komt. Daarbij zijn er ook lijntjes naar de professionele organisatie Stichting Maatschappelijke Dienstverlening. Op deze manier is voor deze uitzonderlijke situatie een mooi netwerk ontstaan.

Voorbeelden waarvoor je de Facebook pagina Corona Hulp Edam-Volendam-Zeevang kunt gebruiken: verlegen zitten om een praatje, geen boodschappen kunnen halen, hulp nodig hebben bij het uitleg geven van lesstof aan hun kinderen, extra oppas nodig hebben. De lokale middenstand kan berichten plaatsen over hun gewijzigde openingstijden of dienstverlening.
Mocht je geen gebruik maken van Facebook, bel dan naar Stichting Maatschappelijke Dienstverlening 0299 391507 van 9.00-12.00 bereikbaar.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook