Contract Zon op Edam-Volendam getekend!

  
Bestuursleden Sier en Kluessien             ‘dakeigenaar’ Peter Willig en echtgenote


Een zonnestraaltje in deze donkere dagen voor Kerst: zonnestroom-coöperatie Zon op Edam-Volendam mag definitief de 300 zonnepanelen van haar deelnemers plaatsen op het dak van Melkveehouderij Willig in Katwoude. Op 5 december jongstleden is het contract getekend. Intussen hebben al zo’n 22 geïnteresseerden zich aangemeld, maar er kunnen er nog veel meer bij.

Zon op Edam-Volendam is een zogenaamde postcoderoos-coöperatie, in juni dit jaar opgericht door John Kluessien, Willemijn Heideman en Herman Sier. Het initiatief kwam van de werkgroep Duurzaamheid, bestaande uit actief in duurzaamheid geïnteresseerde raadsleden en burgers.

Aantrekkelijk rendement
Doel van Zon op Edam-Volendam is om inwoners van deze gemeente de mogelijkheid te bieden zelf zonnestroom op te wekken zonder daarvoor hun eigen dak te hoeven gebruiken. Deelnemers die investeren in Zon op Edam-Volendam dragen daarmee bij aan vermindering van de CO²-uitstoot en realiseren daarbij een aantrekkelijk rendement. De coöperatie wordt bij haar werk ondersteund door de landelijke organisatie Zon op Nederland.

Op de website van Zon op Edam-Volendam (https://www.zonopnederland.nl/zon-op-edam-volendam-2/) staat meer informatie over hoe deze coöperatie werkt en wat het voor deelnemers kan betekenen. Op deze site staat ook hoe geïnteresseerden zich (vrijblijvend) kunnen aanmelden. Wie aangemeld is, wordt in de loop van januari uitgenodigd voor een informatieavond op de boerderij van dhr. Willig, Hoogedijk 58 in Katwoude (eerste boerderij na Honing).


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook