College Edam-Volendam blijft zitten


Ondanks het gedeeltelijk opzeggen van het vertrouwen van Lijst Kras in het huidige gemeentebestuur zal het college van B&W aanblijven richting de nieuwe verkiezingen in maart 2022. Nadat Loek Kras, fractievoorzitter van de grootste partij en coalitiegenoot, tijdens de Begrotingsraad aangaf op twee belangrijke dossiers het vertrouwen in het college te hebben verloren, dienden de andere drie coalitiepartijen Zeevangs Belang, CDA en VVD een motie in, waarin gevraagd werd om mandaat te geven om de termijn af te maken en het vertrouwen uit te spreken.

Tijdens een hoofdelijke stemming bleken alle aanwezigen, behoudens John Kluessien (GroenLinks), het college te steunen. De leden van Lijst Kras bleven echter bij hun standpunt dat op het dossier van bebouwing Lange Weeren en De Purmer zij niet achter het college staan. Pijn over de manier waarop voormalig wethouder Albert Koning door zijn mede-wethouders was weggestuurd, blijkt voor een flinke schram te hebben gezorgd als het gaat om het onderling vertrouwen. Bij het aftreden had wethouder Koning aangegeven uit eigen beweging op te stappen. Dat blijkt anders te liggen, bleek tijdens de Begrotingsraad. 

BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook