Collectors-item gered van verwoestende brand

Collectors-item gered van verwoestende brand

17 november 2017 was een zwarte dag voor Edam. De brand in de Hoogstraat zorgde voor veel schade en vernietigde in een klap een mooie boek- en kantoorwinkel, een snackbar en het aloude café De Boei. En beschadigde diverse omliggende woningen. Nadat de panden maanden later gesloopt werden kwam er bij de firma Bork een oud – nog ongeschonden - bord tevoorschijn. Inmiddels in bezit van overbuurman Martin Nibbering. Het bord heeft sinds kort een plekje gevonden aan de Nieuwehaven, op de plek waar Martin bij mooi weer met vrienden aan de houten tafel vertoeft.

`Nadat het bord boven water kwam heeft mijn buurman het bewaard. Ik wilde het bord eigenlijk in de Hoogstraat aan mijn muur vastzetten recht tegenover de plek waar bar De Boei gestaan heeft. Recent besloten we om een andere plek te zoeken. Verleden jaar hebben wij een grotere picknicktafel gekocht en toen ontstond het idee om het bord daaraan vast te zetten. Dat is toen ook niet meteen gebeurd, maar twee weken terug kregen we het bord weer in de gaten en zeiden: nu moet het gebeuren anders kunnen we het bord net zo goed weggooien. Er is nu weer een klein stukje nostalgie terug in onze buurt.”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook