Chris Bond (15) winnaar Jongerenfotograaf


Bob Doets 1e Fotograaf des WaterlandsDe gemeente Edam-Volendam heeft een mooie staat van dienst als het gaat om professionele fotografie. Zo waren Jan en zijn zoon Piet Siewers  rond 1900 een van de eerste Nederlandse fotografen met een professionele studio en een unieke nalatenschap. En woonde de wereldberoemde fotograaf Ed van der Elsken tot zijn dood in 1990 aan de IJsselmeerdijk , even buiten Edam. 

En ook Dirk Buwalda (1947-2009) was een bekend fotograaf. Evenals jurylid Marco Bakker, winnaar van een Zilveren Camera. En sinds kort woont Barton van Flymen in de kaasstad, en net als zijn zoon Ramon won ook hij prijzen bij de jaarlijkse uitreiking van de Zilveren Camera.
Maar Edam-Volendam herbergt veel meer talent! Dat blijkt uit de inzendingen, 27 in totaal, van de door de gemeente uitgeschreven wedstrijd ‘Fotograaf des Waterlands’. De jury, bestaande uit Christine Mooijer en Marco Bakker, kozen als winnaar het werk van Bob Doets uit Oosthuizen. De winnende foto laat de geboorte zien van een kalf, hartje winter, in een weiland in de Zeevang. De navelstreng is nog zichtbaar.

De jury was ook vol lof over het werk van de jonge Volendammer Chris Bond. De winnende foto laat onkruid zien tussen de grijze tegels op een achterplaats met een zwarte, vervreemdende achtergrond.BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook