CBW tekent huurovereenkomst kindcentrum de Broeckgouw

CBW tekent huurovereenkomst kindcentrum de Broeckgouw

Donderdag 10 december is de huurovereenkomst gesloten tussen het CBW en de gemeente Edam-Volendam voor het nieuw te bouwen kindcentrum de Broeckgouw. Wethouder Vincent Tuijp (Samenleving) en Evert Karregat namens het CBW tekenden de contracten op het projectbureau van de Broeckgouw aan de Deimpt.

Met de komst van het kindcentrum langs de Kimsterweg (naast basisschool de Blokwhere) wordt een groot deel van de kinderopvang (kinderdagopvang en peuterspeelzalen) voor Volendam straks in één modern gebouw verzorgd, in plaats van op de drie huidige, verouderde locaties. Veel aandacht is geschonken aan het functionele, flexibele en duurzame ontwerp en de ruime buitenruimte rond het pand.

Multifunctioneel
Het kindcentrum is in opdracht van de gemeente ontworpen door AGS Architects uit Amsterdam. Het ontwerp kwam tot stand in nauwe samenwerking met verschillende vertegenwoordigers van het CBW, waaronder de kinderdagopvangmedewerkers zelf. Op deze manier is het gebouw specifiek en optimaal ingericht voor de huurders . Er komen zes groepen op de begane grond, die door een slim ontwerp de beschikking krijgen over een centrale, multifunctionele ruimte. De gemeente is blij dat met de komst van dit prachtige en energiezuinige gebouw de kinderopvang van hoge kwaliteit in Volendam voor vele jaren geborgd kan blijven.

Drie bouwlagen
In de twee bouwlagen boven het kindcentrum worden door de gemeente Edam-Volendam ook 18 sociale huurappartementen gebouwd, die worden afgenomen door De Vooruitgang.


In het voorjaar van 2021 gaat de bouw van start en medio 2022 kan het kindcentrum in de Broeckgouw in gebruik genomen worden. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook