Catwalk door de Stad

Catwalk door de Stad

Twee weken geleden plaatsten we een oproep aan de inwoners van Edam-Volendam om mee te doen aan de Catwalk door de Stad. Na een paar dagen verschenen voorzichtig de eerste katten achter de ramen, en inmiddels zijn er al tientallen te zien.

Spuistraat
Bijvoorbeeld in de Spuistraat zijn er meerdere bewoners die beeldjes, tekeningen en andere kunstwerken van katten achter het raam hebben gezet. Bij de familie Heidinga valt op dat zij achter hun twee ramen behoorlijk veel katten hebben uitgestald. Er staat een toren van 3 fleurig beschilderde houten katten bij. Het betreft een werk van de kunstenaar Dominique Chan. Ook de porseleinen kat die ernaast staat is van zijn hand. Meneer Heidinga vertelt trots dat hij een grote verzameling katten kunstwerken heeft en dat hij met gemak al zijn ramen kan vullen.

Voorhaven
Bij een rondje over de Voorhaven kun je ook je ogen uitkijken. Ada Rentzenbrink heeft als oud eigenaresse van een boekwinkel een uitstalling van boekjes over katten gemaakt in haar vensterbank. In een van de opengeslagen boeken kun je een versje lezen van de ‘Mooi-weertjeskat’ met een schattige tekening van een katje erbij. Voor de kinderen is dat extra leuk.

Iedereen kan meedoen
Het zou leuk zijn als er nog meer katten bij komen. Dus als je een tekening, kunstwerk, schilderij, knutselwerk of iets ander hebt waar een kat op staat, plaats het dan achter je raam aan de straatkant. Alle katten bij elkaar vormen dan één grote katten expositie die door iedereen te bezoeken is tijdens het wandelen. Laat de katten tot minsten 1 april staan, zodat geïnteresseerden de tijd hebben om langs te wandelen.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook