Café Seevanck uit Oosthuizen wint Gouden Tapknop

 

Martin Moreiro brengt ‘Goud’ ten gehore bij Olympische uitreiking

 

Café Seevanck uit Oosthuizen is verkozen tot Top Horecazaak van 2009 in de regio Noord-Holland en winnaar van de Gouden Tapknop. Deze bijzondere onderscheiding is vanmiddag - volledig in Olympische sfeer - door Martin Moreiro uitgereikt aan Meindert Otsen van Café Seevanck. Naast de Gouden Tapknop werd het café omgetoverd tot een mini Holland Heineken House en mag de zaak zich gedurende de Olympische Winterspelen Holland Heineken House van de regio Noord-Holland noemen. Moreiro - alter ego van acteur/zanger Peter Paul Muller - is hoofdrolspeler in Gooische Vrouwen, de populaire tv-serie waarvan binnenkort de bioscoopfilm uitkomt. Moreiro was speciaal gekleed in een opvallend skipak en onthulde dat eigenaar Meindert Otsen van Café Seevanck kans maakt op een aantal dagen tappen in het Holland Heineken House in Vancouver. Dan moet hij op 8 februari de landelijke finale om het Gouden Fust winnen, de prijs voor de Gouden Horecazaak 2009. Na het overhandigen van de Gouden Tapknop bracht Moreiro ‘Goud’ ten gehore. Een speciaal voor de Winterspelen gecomponeerde meezinger die binnenkort geheid vaak te horen zal zijn in het Holland Heineken House in Vancouver.

 

Vandaag vielen ook twee andere horecazaken in de regio Noord-Holland in de prijzen. Hotel Eetcafé De Brug uit Anna Paulowna ging naar huis met de Zilveren Tapknop en Café De Viersprong uit Heiloo won de Bronzen Tapknop. De drie winnaars maken kans op het Gouden Fust als zij op 8 februari met 27 horecaondernemers uit het hele land strijden voor de titel Gouden Horecazaak 2009. Zoals gezegd geeft die titel niet alleen extra status, maar betekent het óók dat de winnaar een aantal dagen meestertapper is in het Holland Heineken House in Vancouver, tijdens de Olympische Winterspelen.

 

Martin Moreiro voelde zich vanmiddag meteen thuis in Café Seevanck. “Deze prijs geeft aan dat hier het beste bier uit de wijde omgeving wordt getapt. Daarbij ervaren gasten zich hier echt welkom, want de Gouden Tapknop is ook het bewijs van uitmuntend gastheerschap.” Moreiro maakte van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe hit ten gehore te brengen, speciaal gecomponeerd met het oog op de Olympische Winterspelen. ‘Goud’ bleek een echte meezinger die meteen door de gasten werd opgepikt. Moreiro had niet alleen de Gouden Tapknop bij zich, maar ook een pakket waarmee Otsen zijn café voor de duur van de Winterspelen kan omtoveren tot het Holland Heineken House van de regio Noord-Holland.

 

De verkiezing van de Gouden Tapknop 2009 maakt deel uit van het Goed Getapt programma dat Heineken Nederland al vier jaar aan horecaondernemers aanbiedt. Jaarlijks doen hieraan steeds meer - ruim 1.500 in 2009 - horecaondernemers mee, die Heineken, Brand of Amstel op de tap hebben. In de afgelopen 4 jaren hebben meer dan 5.000 horecabedrijven aan het programma meegedaan. Het Goed Getapt programma heeft tot doel de kwaliteit en kwaliteitsbeleving van tapbier in de horeca structureel te verhogen, waardoor een grotere klanttevredenheid ontstaat. Het programma biedt een steeds breder aanbod van services aan horecaondernemers. Naast bier worden ondernemers en hun personeel ook getraind op het gebied van speciaalbier, fris, wijn, gedistilleerd en op koffie en thee. “Het blijkt dat goed getapt bier, maar ook het op de juiste manier serveren van fris, koffie, thee en gedistilleerd zich uitbetaalt in tevreden gasten die vaker terugkomen. Dat komt de omzet van deelnemers aan het Goed Getapt programma enorm ten goede, gemiddeld tot wel vijf procent meer”, aldus José Matthijsse van Heineken Nederland.

 

 


De Gouden, Zilveren en Bronzen Tapknop zijn toegekend op basis van de ervaringen en rapportages van mystery guests die alle deelnemende horecazaken bezochten. Ondernemers zijn beoordeeld op goed gastheerschap, service en bierbehandeling. Eigenaar Meindert Otsen van Café Seevanck: “Geweldig dat we hebben gewonnen. En nu ga ik uiteraard voor de hoofdprijs! Het lijkt me fantastisch in het Holland Heineken House te mogen tappen.”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook