Burgers maken Edam-Volendam een stukje schoner

Burgers maken Edam-Volendam een stukje schoner

Zaterdagmorgen verzamelden maar liefst 21 mannen, vrouwen en twee kinderen zich bij zwembad De Waterdam om zwerfvuil te ruimen. Vandaaruit ging elk een kant op om Edam en Volendam een stukje schoner te maken.

Met grijpers, zakken en ophaalkarren werd het gevecht met het zwerfvuil ingezet. Onder meer de ijsbaan van Volendam, de omgeving van de Rabobank en de Singel maar ook de ringvaart richting Middelie werd schoongemaakt.

Initiatiefnemer Elina van der Meer verbaasde zich ook deze keer weer over de enorme hoeveel vuil die in de openbare ruimte wordt achtergelaten. ‘Vooral blikjes, flessen drank, mondkapjes, snoeppapier, manden zelfs emmers en geld!”

Een vrijwilligster vertelde dat zij alleen al langs het stukje weg tussen de Molenbuurt en de rotonde richting De Waterdam 180 blikjes en 78 mondkapjes vond. “Bizar hoe onverschillig mensen hier mee om gaan…”
In totaal werden ruim 25 zakken vuil opgehaald.

Op 22 mei staat de volgende zwerfvuildag gepland van 10.00 uur tot 11.30 uur. Verzamelen bij de bibliotheek in Edam. Iedereen is welkom!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook