Burgemeester Sievers bezorgd

Als gevolg van een stijging van het aantal coronabesmettingen in Edam-Volendam heeft burgemeester Lieke Sievers haar zorgen uitgesproken en maatregelen aangekondigd.

In korte tijd zijn er veel nieuwe besmettingen bijgekomen. Negen daarvan waren te herleiden naar één verjaardagsfeestje. Afgelopen woensdag nam het aantal besmettingen in de gemeente toe met zes in een etmaal. Een record.

Ook heeft de burgemeester verhalen meegekregen van ondernemers die ondanks klachten gewoon door blijven werken. Dit uit angst om werk te verliezen. ‘Testen, opsporen en isoleren’ is de boodschap van de burgemeester.  Dat kan bij de GGD inmiddels dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur. Daar wordt tevens bron- en contactonderzoek uitgevoerd.
Sievers ontkracht een citaat uit de lokale media dat Edam-Volendam in ‘lockdown’ zou moeten om het virus in te dammen. Samen met wethouder Vincent Tuijp (gezondheid) werd dat afgelopen donderdag genuanceerd. De burgemeester spreekt van 90% die zich goed aan de regels houdt. “Het gaat om het nemen van je verantwoordelijkheid. Daarmee wordt het virus verder onder controle gebracht.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook