Burgemeester Lieke Sievers: ‘Geen algehele lockdown in Edam-Volendam’

In een reactie op ontstane commotie weerleggen burgemeester Lieke Sievers en wethouder Samenleving Vincent Tuijp dat Edam-Volendam in algehele lockdown gaat. Naar aanleiding van een interview met de burgemeester in de Nivo (Nieuw-Volendam) is de suggestie gewekt dat Sievers ‘een gemeentelijke quarantaine toepast indien nodig’. ,,Dat is een misvatting”, zeggen de burgermoeder en Tuijp, die Volksgezondheid in zijn portefeuille heeft.
,,Ik heb willen aangeven dat we in onze gemeente (en ook regionaal) een plan aan het voorbereiden zijn – samen met de GGD – waarbij met name wordt ingezet op testen-opsporen-isoleren, dit bespreekbaar te maken en de gemeenschappelijke kracht van onze sterke sociale cohesie te gebruiken”, geeft burgemeester Sievers aan. Dat laatste is ook in het Italiaanse dorpje Vo’ onderdeel van de aanpak geweest. “En daardoor zouden we hier juist mogelijk sneller naar een normale samenleving kunnen.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook