BuijtenGeWoon Interieur

BuijtenGeWoon Interieur

Corina Buijten helpt mensen om van hun huis ‘een thuis’ te maken

Niet bij de pakken neerzitten, maar volle kracht vooruit! Dat is wat Corina Buijten heeft gedaan toen ze na een reorganisatie bij Claudia Sträter/FNG Groep op straat kwam te staan. En ook al stond het Coronavirus op het punt van uitbreken, de Edamse besloot voor zichzelf te beginnen en wel als Interior Designer. De toepasselijke naam van haar bedrijf: BuijtenGeWoon Binnenhuisdesign.

En hoewel ze het spannend vindt om als zzp’er aan de slag te gaan ervaart ze nu al meer energie dan ooit. “Mijn oude liefde voor interieur heb ik weer opgepakt en dat voelt heel erg goed. Ik heb nu al een paar opdrachten achter de rug en dat heeft me nóg enthousiaster gemaakt. Het geeft veel voldoening om samen met een klant ervoor te zorgen dat een huis weer een ‘thuis’ wordt.”

Na haar opleiding Artemis, Interieur Styling, werkte Corina Buijten (50) onder meer 12,5 jaar bij De Bijenkorf als etaleuse en mocht ze jarenlang voor merken als Claudia Sträter, Expresso en Steps winkels ontwerpen en inrichten. Als leidinggevende stuurde ze daar diverse teams aan waarbij haar ervaring met de verbouwing van haar eigen huis haar goed van pas kwam. “In de periode dat ik bij Claudia Sträter interieurplannen moest maken, en verantwoordelijk was voor de complete inrichting van een casco winkelruimte, was dat technisch inzicht en die bouwervaring heel nuttig.”

Specifieke wensen
De affiniteit die Corina altijd gehad heeft met interieurs kan ze, nu ze haar eigen bedrijf is gestart, goed gebruiken om klanten zo goed mogelijk te helpen. “In het eerste, vrijblijvende, kennismakingsgesprek met de klant proberen we samen zo goed mogelijk de specifieke wensen boven tafel te krijgen. Waar houdt de klant van? Welke kleuren en materialen zijn favoriet en hoe belangrijk is sfeer? Maar ook praktisch. Is er een hond in huis of heeft een huisgenoot last van een allergie. Kwestie van goed doorvragen om een juist beeld te krijgen.”

Na deze eerste kennismaking zijn er drie opties. “Ik kan een design advies geven waarbij ik per woonruimte een voorstel maak over de te gebruiken materialen voor onder meer vloer, wanden en ramen. Ten tweede maak ik een 2D plan met een moodboard, een 2D tekening van de indeling, een materialenbox van de materialen en een shoppinglist. En de derde optie is identiek aan het  2D plan maar dan alles in 3D waarbij alles heel inzichtelijk wordt omdat de klant als het ware door de verschillende ruimtes kan bewegen.”

Ontzorgen
Vanaf dat moment kan de klant zelf met alle informatie aan de slag of de klant kan beslissen om het geheel uit handen te geven aan Corina. “Ik heb een gerenommeerd bedrijf achter me staan, Home Made By, dat alle producten zoals vloeren, behang, raambekleding en verf kan leveren. Ik zorg er dus voor dat alle producten besteld worden en regel ook dat de vloer wordt gelegd en dat de schilder komt verven. Ik kan dus helpen ontzorgen. Vooral mensen die een casco opgeleverde woning hebben gekocht moeten veel beslissingen nemen. Als interior designer kan ik hen veel werk uit handen nemen.”

Meer informatie over BuijtenGeWoon Binnenhuisdesign via tel. 06 - 55826428 of zie www.homemadeby.nl/corina-buijten-edam


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook