Broedseizoen van start

De lente is aangebroken en weidevogels zoals kievit, grutto en scholekster zijn weer teruggekeerd en neergestreken op hun vertrouwde plekje op het boerenland. De eerste eieren zijn gelegd en de paartjes doen hard hun best om deze uit te broeden.  Wat deze vogels nu nodig hebben is rust om deze taak te volbrengen. En om energie te sparen voor als de jongen er eenmaal zijn.

Om recreanten daarop te attenderen heeft agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken bordjes opgehangen bij haar leden. De weilanden en akkers mogen niet betreden worden (dit geldt ook vanaf de waterkant) en zijn ook voor honden verboden. Zo kan de stress voor weidevogels beperkt worden. Het maken van deze bordjes is mogelijk gemaakt door de subsidieregeling ‘Niet Productieve Investeringen’ van de overheid.
 
Broedseizoen van start

Broedseizoen van start

De eerste grutto’s zijn weer in Nederland en ook de kieviten tonen hun vliegkunsten boven de weilanden. Vanaf 15 maart tot en met 1 juli zijn sommige wandelpaden tijdelijk afgesloten, om vogels de gelegenheid te geven ongestoord hun eieren uit te broeden en de jongen groot te brengen.

Tijdens het broedseizoen worden met bordjes alternatieve wandelroutes aangegeven. Deze routes worden ook vermeld op de websites van het Noord-Hollandpad en het Wandelnetwerk Noord-Holland. Kijk goed naar de bebording en betreed de afgesloten gebieden niet, zodat de kwetsbare weidevogels in alle rust kunnen broeden.
 
Noord-Hollandpad en Wandelnetwerk
Het beheer van het Wandelnetwerk Noord-Holland en het Noord-Hollandpad wordt uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland. Op de websites www.wandelnetwerknoordholland.nl en www.noordhollandpad.nl vindt u alle informatie over wandelen in de provincie.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook