Brandweer uiterlijk september 2021 weg

De verhuizing van brandweer Edam blijft de gemoederen bezighouden. Als gevolg van de verkoop van de gronden aan de Nieuwehaven waarop de huidige kazerne is gelegen en de afspraken die gemaakt zijn met ontwikkelaar HSB Bouw uit Volendam kan de brandweer nog tot en met september 2021 gebruik blijven maken van de garage en kantoren met kantine. Voor die tijd moet een (tijdelijke) oplossing gevonden worden. Op de langere termijn zal een definitieve brandweerpost elders gerealiseerd moeten worden.

Nu de optie Egbert Snijderplein, nabij busstation Edam, van de baan is, onder meer als gevolg van protesten uit de buurt, blijven er nog drie mogelijkheden open. Het betreft de parkeervoorziening aan de Dijkgraaf Poschlaan, naast bibliotheek Edam, de parkeervoorziening aan de Matthijs Tinxgracht en de parkeerlus nabij het Singelgebouw.

Protest
Bewoners rond de bibliotheek hebben inmiddels al aangegeven niet blij te zijn met het plan. Zij wijzen op de parkeerplaats die dagelijks vol staat met auto’s van omwonenden, bezoekers aan de Meermin en medewerkers van laboratorium Waterproef.

Snackbar
Het gemeentebestuur stelt desgevraagd dat een keuze nog niet gemaakt is en geen van de opties de voorkeur heeft. Wel zou, indien de keuze op de Dijkgraaf Poschlaan zou vallen, de nieuwe parkeervoorziening aan de Singelweg een alternatief zou zijn voor als parkeervoorziening. Ook zal het de verhuisplannen van snackbar Het Edammertje (naar de parkeerplaats bij de bibliotheek) niet in de weg zitten.

Het bestuur van het Edamse brandweerkorps wil geen mededelingen doen over een mogelijke voorkeurslocatie.

 


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook