Bouw Botterwerf van start!


Na de grondsanering deze zomer is het Project Botterwerf Volendam officieel van start gegaan. 

Recent is gestart met het heien van betonnen palen die deze toekomstige gemeentelijke aanwinst moeten stutten. Hier komt een werf om de monumentale botters in bedrijf te houden. Ook krijgt het pand een museale functie en een lichte horecabestemming. Dit laatste zal ingevuld worden als zogeheten social firm. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zullen hier begeleid werk vinden.
Uiteindelijk moet in het voorjaar van 2022 de werf open gaan.
Bouw Botterwerf van start!

Veel vrolijke gezichten tijdens het startsein voor de bouw van de nieuwe Botterwerf in Volendam. Cliënten van Odion onthulden een doek op het hek waarna diverse sprekers iets vertelden over dit mooie en ambitieuze project dat zorgt dat een stukje Volendamse geschiedenis een nieuw leven krijgt.

Burgemeester Lieke Sievers en wethouder Vincent Tuijp brachten woensdag een toast uit op een voorspoedige bouw. Die moet leiden tot een mooie scheepswerf geleid door de Vereniging Behoud de Volendammer Botters waar de historische botters en kwakken onderhouden gaan worden. Met daarbij dagbesteding en werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Odion zal hierover regie gaan voeren. Op de werf maar ook in het restaurant dat als een zogeheten social firm zal worden opgezet en ingevuld door Niels Veerman en Marion Breij.
Aannemer Klies en Jozef zal de bouw uitvoeren. Tom, Hugo, Bram, Danny en Danny, Patrick, Rico en Richard onthulden het bord.

 


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook