Bosvolkkamp grandioos succes!

Bosvolkkamp grandioos succes!

Het was nog even spannend of het jaarlijkse Bosvolkkamp wel door zou kunnen gaan dit jaar vanwege de Corona-maatregelen. Maar, na lange tijd in het spreekwoordelijke duister te hebben getast kwam uiteindelijk het verlossende woord eruit, ‘het mag doorgaan!’ Tenminste, als het protocol zou worden opgevolgd. Een 27 pagina’s tellend protocol waar maar liefst 136 keer het woord ‘bubbel’ in voorkomt maakte het voor de kampleiding niet moeilijk om een thema te verzinnen: BUBBELS!

Niet één ploeg vrijwilligers maar twee waren ervoor nodig om binnen de wetgeving het kamp te kunnen organiseren. Oftewel, 38 vrijwilligers (!) stonden dit jaar klaar om samen met ruim 100 kinderen ook dit jaar weer prachtige herinneringen te maken. En dat is gelukt! Opgedeeld in twee kampen, die na elkaar plaatsvonden, werd er in de zinderende hitte gespeeld, gezwommen, gelachen en geklooid.

Kort kampje…
Het organiseren van twee kampen in één week neemt natuurlijk de nodige organisatorische hobbels met zich mee. Maar, Bosvolk zou Bosvolk niet zijn als dit niet kosten wat het kost tot in de puntjes geregeld zou worden. De kinderen werden bijvoorbeeld gebracht en gehaald via een kiss-&-ride-principe om op die manier zo min mogelijk contact te hebben. Ook de disco werd, met dank aan ‘De vrienden van Kaaspop’ en de Harmonie, in volledige stilte met draadloze koptelefoons in de openlucht gehouden op het kamp zelf.

Een groot nadeel was het feit dat het kamp slechts drie dagen mocht duren waardoor veel vaste activiteiten niet door konden gaan vanwege tijdgebrek. Maar, een bijkomend voordeel is geweest dat veel jonge kinderen de mogelijkheid hadden om mee te gaan juist omdat het maar twee nachtjes was. Dit heeft de organisatie aan het denken gezet en is inmiddels alweer druk bezig om de mogelijkheden te onderzoeken voor een 3 of 4-daags kamp voor de kleinsten naast het bestaande kamp. Hierover later dit jaar meer.

Sponsoractie
Twee kampen, veel dubbele kosten. Het afgelopen kamp heeft een flinke deuk geslagen in de Bosvolkkas. Daarom roepen de vrijwilligers iedereen op om zoveel mogelijk boodschappen te doen bij Deen in Edam en de sponsormunten te sparen voor Bosvolk. Op die manier maken zij kans op een deel van het te verdelen geldbedrag.

Tot slot
Iedereen die mee is geweest op Bosvolkkamp of een bijdrage heeft geleverd voor of achter de schermen: namens het bestuur ENORM BEDANKT! Zonder jullie was het niet mogelijk om ook dit jaar weer een grandioos succes te maken van het mooiste kamp van Nederland.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook