Bord zorgt voor verwarring

Bord zorgt voor verwarring

Op enkele plaatsen langs de IJsselmeerdijk tussen Warder en Edam zijn door de Alliantie Markermeerdijken opvallende borden geplaatst die wijzen op de (aanstaande) werkzaamheden op en rond de dijk. Veel recreanten en zwemmers vragen zich af wat de status is van het bord. Kan er bijvoorbeeld nog wel gezwommen worden met dit mooie weer?

Zoals Femke Pasquino, die met haar zoontje regelmatig bij het schelpenstrandje bij Edam zwemt. “Dit bord leidt tot meer vragen dan antwoorden. Wij willen weten of je hier nog gewoon en vooral veilig kunt zwemmen.”
Jacco van Oostveen, woordvoerder namens de Alliantie legt uit dat het bord vooral bedoeld is voor (kite)surfers, eigenaren van bootjes maar ook zwemmers die ver het water in gaan.  “Gewaarschuwd wordt voor onder andere zandbaken in het water van het werkgebied. Dat ligt op dit moment ten noorden van Edam. “

Zandbaken
Een zandbaak is een instrument waarmee je veranderingen in de hoogte van bodemlagen kunt bepalen. “Wij gebruiken zandbaken op plekken waar ophogingen door middel van zand gaan plaatsvinden. Zoals op dit deel van de dijk. Zandbaken zijn in het water soms moeilijk te zien en daarom waarschuwen we met name kitesurfers, die daar veelvuldig actief zijn, goed op te letten.”

Van Oostveen benadrukt dat zwemmers die niet al te ver van de kust gaan en op plekken zwemmen zoals het schelpenstrandje bij Edam, geen gevaar lopen.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook