Boek over 85 jaar Strandbad Edam verschijnt vlak voor Kerst

Boek over 85 jaar Strandbad Edam verschijnt vlak voor Kerst

Het zou dit voorjaar verschijnen, maar als gevolg van het overlijden van directeur Louis Meerman, besloot het Strandbadbestuur geen feestelijke activiteiten te ontplooien in 2018. Nu verschijnt vlak voor het verstrijken van het jaar toch nog het boek dat de geschiedenis in beeld brengt van deze kleurrijke onderneming.

Het boek, samengesteld en geschreven door Luc van den Berg, Harry Schuitemaker (interviews) en Bas de Wolf (vormgeving), beschrijft de ontwikkeling van het Strandbad vanaf de start. met het prachtige paviljoen, de recreatieve voorzieningen, de vele activiteiten inclusief jazzclub Mahogany Hall en de mensen van en achter de toeristische voorziening.

Uiteraard verhaalt het over de jonge initiatiefnemer Niek Bouwes (23) die het in 1933 voor elkaar krijgt om het ingedutte Edam wakker te schudden met het opzetten van een grote toeristische onderneming. Ook laat het boek bezoekers aan het woord en zijn er vele honderden unieke foto’s in te vinden.
Het boek ‘Het mooiste strand van ons land, 85 jaar Strandbad Edam’ verschijnt op donderdag 20 december.

Bestellen kan nu al. Via uitgeverij De Stadskrant. Het boek (96 pagina’s) kost € 17,50. Indien u dit bedrag overmaakt op rekening NL83TRIO.0198.4518.14 t.a.v. De Stadskrant, ontvangt u het boek thuis of kunt u het ophalen in het kantoor van de Stadskrant, Grote Kerkstraat 24-b Edam. Vergeet bij de overboeking niet uw persoons- en adresgegevens te vermelden!
Het boek zal ook te koop zijn bij Kathelijne’s Trouvailles, Lingerzijde 48 in Edam.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook