Blijven zorgen dat inwoners en ondernemers sterk uit de coronacrisis komen - brief VVD

VVD Edam-Volendam blikt terug op 2020 en kijkt vooruit naar volgend jaar
Het is een heftig jaar geweest voor veel mensen. Voor onze zorgmedewerkers, die extra hard moesten werken om de zieken te behandelen. Voor onze burgers, die te maken hadden en hebben met grote onzekerheid. Maar ook zeker voor onze ondernemers, die dit jaar meerdere keren van de ene op de andere dag moesten sluiten, of te maken kregen met inkomensverlies.
We willen graag onze steun uitspreken aan al deze inwoners die dit jaar geraakt zijn en nog steeds geraakt worden door de coronacrisis. Maar ook aan de mensen die, ondanks de tegenslagen, zijn doorgegaan en de hoop niet hebben verloren. De ondernemers die creatief zijn omgegaan met de situatie en razendsnel zijn omgeschakeld. De vaders en moeders die ondanks al het thuiswerken met rondlopende kinderen de moed erin houden. Aan alle jongeren die elkaar missen. En de ouderen die hun kleinkinderen niet meer kunnen zien.
We hebben dit jaar als lokale VVD ons uiterste best gedaan om de crisis voor onze inwoners wat draaglijker te maken. Zo hebben we met succes gepleit voor de uitbreiding van terrasruimte voor horecaondernemers, heeft het college ondernemers en inwoners geholpen met (financiële) steun en uitstel van betalingen en hebben we gezorgd dat er voldoende geld in de gemeentelijke spaarpotten blijft om toekomstige coronakosten te kunnen betalen.
Maar er was natuurlijk meer aan de hand dit jaar. Zo hebben we allemaal kunnen zien dat het misging in de Singelwijk en het Middengebied, waar inwoners veel last hadden van jongerenoverlast. Daarom hebben we meerdere keren gepleit voor harde maatregelen tegen deze jongeren (en hun ouders) en een betere communicatie naar de bewoners, zodat mensen weer veiliger door hun wijk kunnen gaan.
We hebben ervoor gezorgd dat er na de coronacrisis, in overleg met bewoners en ondernemers, meer mogelijk wordt op het gebied van levendigheid in de kernen, bijvoorbeeld mooie, gezellige evenementen op het Europaplein. Maar ook dat er geen windmolens of zonneparken in ons mooie buitengebied worden geplaatst.  Én, niet onbelangrijk, de VVD blijft voor bouwen, bouwen, bouwen. Zo wordt er éindelijk gebouwd op het oude Korsnäs-terrein in Edam, zijn er talloze huizen gerealiseerd in de Broeckgouw en worden er prachtige woningen neergezet bij de oude Blokwhere in Volendam en het Cultureel Centrum en het Kraaiennest in Oosthuizen. 
Ook in 2021 blijven we voor u klaarstaan. Hopelijk wordt 2021 het gezelligste en mooiste jaar dat we in tijden hebben gekend en kunnen we snel weer ons normale leven oppakken. De lokale VVD gunt het iedereen van harte. We zullen er in ieder geval alles aan doen om ervoor te zorgen dat ondernemers kunnen blijven ondernemen, dat inwoners die het door de crisis moeilijk hebben de steun krijgen die ze verdienen en dat we als gemeente sterk blijven.
We wensen iedereen fijne en warme kerstdagen toe en een gezellig nieuwjaar. Op naar een heel mooi en positief 2021!
VVD Edam-Volendam: Emile Karregat, Dorèthy van Raaij, Jan-Jaap Surie, Frank Zwarthoed, Elma de Koekkoek
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook