‘Blij dat ik voor het BNC heb gekozen’

‘Blij dat ik voor het BNC heb gekozen’

Rick, Leon en Max zijn drie eerstejaarsleerlingen van het Bernard Nieuwentijt College in Monnickendam. Dat is niet het enige wat ze gemeen hebben: ze komen ook allemaal uit Edam!
Na een half jaar maken ze de balans op van hun ervaringen op hun nieuwe school.

“Ik heb gekozen voor het BNC omdat het een kleine school is”,  begint Max. “Daardoor ken ik alle medeleerlingen en kennen de docenten mij en mijn achtergrond. Dat vind ik een goede zaak”. Leon is het er helemaal mee eens: “Je wordt daardoor beter geholpen als je hulp met je studie nodig hebt. De docenten zijn heel goed benaderbaar want iedereen kent je persoonlijk.”

Ook buitenschools leren
Max en Leon zitten in 1C, de havo-kansklas, en Rick zit in 1D, de havo-vwo-klas. Beide klassen volgen hetzelfde programma, want de havo-kans-leerlingen krijgen twee jaar de tijd om zich het havoniveau eigen te maken. De jongens vinden de meeste vakken leuk, maar Gym en Beeldende Vorming springen er echt uit. “Duits en Theater vind ik ook erg leuk, want dat gaat me goed af”, roept Rick.
Sowieso vinden de jongens het leuk op school, want het is heel gezellig in hun klas. “We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden en we gaan ook vaak met school op pad”, vertellen ze. “We zijn een week op Texel geweest, we hebben geschaatst en hebben uitjes gedaan met de klas. Lekker pizza eten met onze mentor!” Er zullen nog veel uitjes volgen want op het BNC leer je niet alleen in de schoolbanken, maar ook veel daarbuiten. in alle leerjaren gaan de leerlingen op werkweek naar het buitenland. Ook zijn er diverse excursies naar steden, musea en leerzame plaatsen zoals het Binnenhof, Cinekid, Walibi, Artis en het Tropenmuseum.

Veilige school
Het BNC is een veilige school, vinden de jongens. “Ik heb nog niet meegemaakt dat er iemand gepest werd, maar ik weet zeker dat het onmiddellijk opgepakt zou worden, want de docenten hebben echt oog voor ons”,  vertelt Max. “We horen veel verhalen dat er op andere scholen problemen zijn. Dat gebeurt hier niet, omdat het BNC een kleine school is. Dat is ook de reden dat ik voor deze school heb gekozen!” Het BNC heeft ook een sterke zorgstructuur. Er is heel veel begeleiding voor leerlingen met leerproblemen. Voor alle vakken wordt ook standaard bijles ingericht. “Dat s erg prettig”, vindt Rick. “Als ik het even iets minder begrijp, pak ik het weer op in de bijles. Gelukkig hebben we weinig huiswerk, want we kunnen heel veel in de les doen”.

Bereikbaar
Het BNC is vanuit Edam heel goed en makkelijk bereikbaar. De busverbinding is uitstekend en op de fiets is het maar een kleine acht kilometer. “In de zomer rijden we lekker heen en weer”, lacht Max.
De overgang van de basisschool naar de middelbare school was voor de jongens helemaal niet moeilijk. “We waren heel snel gewend en het is heel leuk dat we niet de hele dag in hetzelfde lokaal zitten. Je hebt wat beweging tussen de lessen en je ziet steeds andere mensen. Dat vind ik leuk”, vertelt Leon. "Ik ben blij dat ik voor het BNC heb gekozen!”.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook