Bijzonder afscheid groepers 8 De Trimaran

Bijzonder afscheid groepers 8 De Trimaran

Zoals veel scholen sluiten de leerlingen van groep 8 van de Trimaran traditiegetrouw de schooltijd af met een musical. Alleen hoe doe je dat met 55 kinderen in coronatijd? Met hulp van een filmploeg kunnen alle belangstellenden deze week de inspanningen toch zien! Een uniek project, aldus leerkracht Roos Meijers.

Juist op het moment dat de rollen verdeeld zouden worden vond de lockdown plaats en was er alleen via ‘klas-online’ contact mogelijk. “We hebben op die manier geoefend en samen de teksten doorgenomen.” De uitgever had voor de gelegenheid een speciale app ontwikkeld waardoor de jonge spelers extra ondersteuning konden krijgen bij het oefenen.

Maar ook de dansjes en liedjes werden zowel online als individueel voorbereid. “Later konden we kleine stukjes met kleine groepjes in gezamenlijkheid oefenen.” Ondertussen werd er ook nog eens een prachtig decor gebouwd.

De musical gaat over een dierentuin en een bijzondere (illegale) aankoop. Vorige week zaterdag kwam op de lege school alles samen: een opnameploeg bestaande uit Daan Meijers, Martijn Peerdeman, leerkracht Ton Buijs en Linda Buijs, samen met nog enkele vrijwilligers en leerkrachten, namen stap voor stap de scenes op.

Afgelopen week werd de film gemonteerd en het resultaat is fantastisch, vertelt Roos.  “De kinderen krijgen de film op een Usb-stick. En op een speciaal kanaal kunnen andere belangstellenden met een code de uitvoering ook zien.  Er zit ook nog een speciaal feestpakket bij, zodat het een echte film première wordt!”

Aanstaande dinsdag zullen alle leerlingen van de Trimaran de film op school bekijken in aanwezigheid van enkele kinderen uit groep 8. Vervolgens wordt woensdag afscheid genomen van school. Onder meer met enkele liedjes uit de musical.

Roos: “Het was echt een geweldig proces. We hebben heel veel geleerd. Het was intensief maar het resultaat overstijgt onze verwachtingen.”
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook