Bij Gijs Günther draait het om comfort, kwaliteit en service!

Bij Gijs Günther draait het om comfort, kwaliteit en service!

“Internetbestellingen brengen de gemeenschap niets”

Het familiebedrijf bestaat dit jaar al weer 96 jaar en zijn 50 jaar garant-anwr lid  van de inkoopcombinatie! Gijs Günther is de 3e generatie in het oer-familiebedrijf. Ondanks internet is Gijs nog steeds positief over ondernemen in Edam. ‘We hebben een stabiele klantenkring en gelukkig zien we ook nog steeds nieuwe klanten in de winkel.” Comfort, en kwaliteit, gecombineerd met mode is de basis waarop de schoenenwinkel in de Edamse Spuistraat fier op zijn voeten blijft staan!

De winkel heeft de laatste maanden extra vol gestaan met de jaarlijkse winterse uitverkoop. Gijs is druk met de overgang van winter naar zomer. “Het nieuwe assortiment bestaat uit leuke, vlotte modellen. Mensen hebben weer zin in mooi weer. Dat heeft voor ons altijd een positief effect!”

Voetproblemen
Schoenhandel Gijs Günther heeft zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op comfort. “Een goede leest, pasvorm en breedtematen worden voor veel mensen steeds belangrijker.”
Het zijn niet alleen oudere mensen met voetproblemen. “Ook kinderen kunnen we hier heel goed helpen met een geschikte pasvorm. Bijvoorbeeld bij smalle voeten. Veel kinderen voelen in dat geval ‘de straatstenen’. Met goede adviezen kun je zo de juiste schoen aanmeten.”

Geen sinecure
Het runnen van een fysieke winkel in een kleine stad in tijden van internet is geen sinecure. Toch lukt het Gijs nog steeds om voldoende klanten aan zich te binden. “Het persoonlijke en veel service zijn gewoon belangrijk. Ook ik zie de busjes af en aan rijden met internetbestellingen. Maar ze gaan ook vaak weer net zo hard terug met kleding en schoenen. Winkels zoals de onze moeten zich blijven specialiseren. Met kwaliteitsmerken, service en kennis van zaken. Het persoonlijke is daarbij belangrijk.”

Gemeenschapsgevoel
Gijs merkt dat er gelukkig nog veel mensen zijn die beseffen dan winkels voor meer staan dan een product. ‘Zalando sponsort de gemeenschap echt niet hoor! Maar los daarvan: een winkel geeft gezelligheid en sfeer aan een stad. En zorgt voor de menselijke maat als het gaat om persoonlijk contact. We blijven dan ook ons uiterste best doen om overeind te blijven!”

Dat gebeurt met een winkel voor alle leeftijden vol mooie merkschoenen van bijvoorbeeld Gabor, Durea, Clarks, Waldlaufers, Ecco en Panama Jack. Kwaliteit is de basis, de prijzen zijn redelijk soms relatief goedkoop als je de duurzaamheid afweegt met de wegwerpschoenen elders.

Hij heeft dan ook nog steeds veel lol in zijn werk. De zaak zelf is up-to-date!

Drukker
De ontwikkelingen in Edam volgt hij uiteraard op de voet. “Door de brand in de Hoogstraat is de loop er een beetje uitgeraakt in het centrum.” Maar langzaam ziet hij het weer wat drukker worden. Ook de nieuwe initiatieven in het centrum juicht hij toe.

Positieve ontwikkelingen
“Dat Willig nu start is positief. En er zijn recent twee kleine bedrijfjes bijgekomen. Dat geeft weer wat kleur. Maar het moet in de Hoogstraat niet veel langer duren. Het is natuurlijk allemaal prachtig die inspraak, maar ik had eerlijk gezegd gehoopt dat de opbouw deze zomer zou beginnen. Nu moeten we wachten tot eind dit jaar voordat er sowieso een goed plan ligt. Ik hoop in dat kader dat Oud Edam constructief en vooral reëel mee zal denken. Want zo mooi was het allemaal niet daar. En om het economisch rendabel te maken zal je boven winkels appartementen moeten bouwen. En ja, dan wordt het straatbeeld anders, maar in mijn ogen veel mooier, dan het was.”

Gijs hoopt dat een boekenwinkel en een ‘met de belangrijkste dagelijkse producten’ in ieder geval terugkeren. “Dat zorgt toch voor de dagelijkse loop naar het centrum. Dat hebben we echt nodig!”

‘Directeur van alles’
Hij noemt zichzelf ‘een directeur van alles wat’.  Het werken in de winkel voelt als vrijheid. Het contact met klanten geeft de goedlachse Edammer energie en lol. Maar serieus is hij als het gaat om de juiste schoen voor zijn klanten.

Vlotte schoenen
“We hebben dit voorjaar weer een echt hele leuke collectie kwaliteitsschoenen aangekocht: veel sneakers, vlotte schoenen en sportschoenen, goede sandalen en weer heel veel zomerse tinten.”

Schoenhandel Gijs Günther, Spuistraat 6 Edam is open op maandagmiddag, Dinsdag tot en met zaterdag. En op mooie dagen ook op zondag!
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook