Bewoners willen eenrichtingsverkeer R. Bootstraat

Nadat de gemeente de Burgemeester Versteeghsingel heeft ingericht als eenrichting straat, is het zichtbaar drukker geworden in de achterliggende Roelof Bootstraat. Bewoners willen nu dat ook daar eenrichtingsverkeer wordt ingesteld.

Via een handtekeningenactie heeft de helft van de bewoners van de oneven kant en een aantal van de even kant een oproep ondertekend om hier iets aan te doen.

De gemeente heeft een meting gedaan naar de toename van verkeer op de oneven kant waar er voor september gemiddeld op een doordeweekse dag 100 voertuigen door de Roelof Bootstraat gaan is dat na de aanpassing van de verkeerssituatie op de burg. Versteeghsingel verdrievoudigd naar 350 voertuigen per dag.

De gemeente lijkt aan het voorstel te willen meewerken. En heeft aangekondigd dit in januari aan te willen pakken.

Om te voorkomen dat het verkeer de volgende afslag neemt, is het de bedoeling dat deze afslag met behulp van bloembakken ontoegankelijk wordt gemaakt. Gevolg kan wel zijn dat het in de J.M. Osterlinghstraat drukker zal worden. “In tegenstelling tot de Roelof Bootstraat, is deze weg qua wegbreedte meer geschikt voor tweerichtingsverkeer.”

De gemeente overweegt verder om extra groen toe te voegen indien na drie maanden blijkt dat de maatregelen werken. “Tot slot zullen wij op lange termijn ervoor zorgen dat de straat wordt opgehoogd en daardoor prettiger en veiliger wordt voor het langzame verkeer.”


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook