Bevrijdingsfeesten in beeld

Bevrijdingsfeesten in beeld

De foto-expositie had deze maand als een lint dwars door het centrum van Edam moeten lopen, van het Oorgat tot aan de Trambrug. Maar alle activiteiten rondom ´75 jaar vrijheid´ werden afgelast, waardoor het idee een jaar later gestalte zal krijgen.

Alleen bij de woning van initiatiefnemer Jan Harmsen, aan de Kleine Kerkstraat, waren in het weekend na 5 mei enkele afbeeldingen te zien van de bevrijdingsfeesten in 1945. Want Edam telde dat jaar diverse feesten die het einde van de oorlog markeerden.

Als voorproefje voor volgend jaar hier enkele afdrukken. Jong en oud was opgetogen dat de vijfjarige oorlog was afgelopen.  Met defilés van inwoners en parades van het lokale verzet werd er feest gevierd. Een groot deel van de foto´s was 25 jaar geleden te zien in de Spuistraat, waar Aad Besseling zijn collectie inzette om het toenmalig bevrijdingsfeest te vieren. 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook