Beiaardier Speeltoren van Golden Earring naar Mattheus Passion

Afgelopen 12 maart bracht stadsbeiaardier Frits Reynaerts een eerbetoon aan George Kooymans. George is de oprichter en gitarist van de Golden Earring en kreeg onlangs te horen dat hij de ziekte ALS heeft. Op 11 maart, de verjaardag van George, was er om 17.15 uur door het hele land een eerbetoon te horen.

Radar Love schalde uit de huiskamers, radiostations en ook de kerkklokken deden mee. In Edam bracht de stadsbeiaardier een ode aan de Golden Earring door een aantal nummers te spelen. Dong dong ki di gi Dong, Just a little bit of peace in my heart, That day, Another 45 miles en natuurlijk Radar Love waren vanaf de Speeltoren te horen. Terwijl Frits boven in de Speeltoren zat te spelen, had zich onder aan de toren een klein groepje voorbijgangers verzameld die kwamen luisteren naar de nummers van de Golden Earring.
Normaal bespeelt Frits Reynaert elke 1e en 3e vrijdag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur het carillon. De hele maand maart is hij op elke vrijdag aanwezig. Op 19 en 26 maart zal er aandacht besteed worden aan de muziek van de Mattheuspassion, onder andere de aria’s en het slotkoor. Wat Frits nog meer gaat spelen weet hij nog niet, hij laat zich graag inspireren door de jaargetijden en wat er gebeurt in de wereld.
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook