Bakker Gorter centraal in landelijke spot ANWB

Bakker Gorter centraal in landelijke spot ANWB

De wegenwacht bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd met een mooie nostalgische campagne van de ANWB. Op zoek naar een geschikte locatie kwam men uit in Edam. Want in een van de televisiecommercials krijgt de bakker pech. En is de wegenwacht snel ter plaatse om het euvel op te lossen. Zondag werd de hele dag gefilmd in en rond de bakkerij van Peter Gorter aan de Achterhaven.

De opnamen in Edam staan in het teken van de jaren zeventig en het heden. Al eerder waren beelden geschoten in Zunderdorp. Die zijn al te zien op tv.
Een prachtige oldtimer bestelbus verbeeldt in de nieuwe commercial de oude bakkerswagen die met pech voor de deur staat. De flinke crew gebruikt deze zondag de Burghwall als kantine en plek om even op te warmen.

De locatiemanager vertelt dat er gekozen is voor de bakkerij van Peter Gorter vanwege de oudhollandse sfeer die de straat en de winkel uitstraalt.

De Edamse bakker is trots dat zijn ruim 100-jarige familiebedrijf is uitgekozen voor de landelijke campagne van Nederlands grootste organisatie (1,2 miljoen leden). Peter is er op zijn enige vrije dag al vroeg voor opgestaan. “Gisteravond is opgebouwd en vanmorgen zijn de opnamen om half acht begonnen.”

In het jaar van de oprichting (1946) reden er in ons land enkele duizenden auto’s rond. 75 jaar later gaat het om 8,7 miljoen weggebruikers. De boodschap van de ANWB is in al die jaren hetzelfde gebleven: ‘met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Toen, nu en ook in de toekomst.’

Wanneer de commercial wordt uitgezonden is nog niet bekend. Wel dat op alle grote tv-kanalen de spot in dit jubileumjaar veelvuldig voorbij zal komen. “Mooie reclame voor Edam en onze bakkerij”, aldus Peter.
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook