Aziatisch restaurant breidt assortiment flink uit!

Aziatisch restaurant breidt assortiment flink uit!

Indrapoera vindt draai in nieuw pand

Na de traumatische ervaring in de zomer van 2016, toen Indrapoera samen met de naastgelegen bakker en supermarkt Dirk van den Broek volledig afbrandde, is een nieuw hoofdstuk begonnen voor de eigenaren van het bekende Aziatisch restaurant uit Volendam. De volledig nieuwe zaak is sinds 25 februari weer open voor klanten. Al blijft het voorlopig noodgedwongen nog even bij afhalen of bezorgen.

Terwijl er nog volop gewerkt wordt in het gloednieuwe pand zijn de eerste ervaringen meer dan positief. Sie Weh Lim, samen met haar man Wei Wei Cheng en moeder Yun Mei Chen eigenaar, vertelt dat ze de bestellingen afgelopen weekend nauwelijks konden verwerken.

Dat de mensen Indrapoera nog niet vergeten zijn bleek al direct na de brand. Vanuit een tijdelijke unit aan de Parallelweg is het bedrijf de laatste jaren ‘gewoon’ doorgegaan. Ondanks de redelijk anonieme locatie bleven veel inwoners trouw bestellen.

Maar op de vertrouwde locatie aan de Hyacintenstraat kan echt weer begonnen worden met een nieuwe start. Als straks restaurants weer open mogen is er plaats voor maar liefst 100 klanten. Die kunnen een plekje zoeken in een eigentijds pand met mooie en stijlvolle Aziatische kenmerken.

Zoals de prachtige grijsblauwe tegeltjes die ogen als de schubben van een vis. En halfopen decorpanelen die voor voldoende privacy moeten zorgen. Ook het behang verbeeldt op een moderne en vooral warme manier de Aziatische roots van de eigenaren.

Sie Weh vertelt dat het restaurant op zeer duurzame wijze is gebouwd. Ze wijst op de bamboe elementen, de elektrische  warmtepomp die gasverwarming vervangt en de sensorverlichting. “Alleen in de keuken hebben we het gas niet vervangen: om te wokken heb je toch echt wel vuur nodig!”

Tijdens een rondleiding valt op hoe ruim alles is opgezet. In de gloednieuwe keuken wordt deze morgen al hard gewerkt. Indrapoera is zeven dagen per week geopend. Inclusief de eigenaren werken tien mensen in het restaurant.

De tijd dat elk dorp of stadje een eigen ‘Chinees’ had is inmiddels achterhaald. Te laat is door veel ondernemers het roer omgegooid. De eigenaren van Indrapoera hebben van de brand een kans gemaakt. Niet alleen is het restaurant gemoderniseerd, ook het assortiment wordt flink uitgebreid. Zo is Wei Wei dagelijks te vinden in de sushibar, centraal in het restaurant. Ook zal de menukaart op termijn worden aangevuld met Japanse, Vietnamese, Maleisische en Koreaanse gerechten.

“Verder komen wij met een ‘all you can eat’ concept. Klanten kunnen straks voor een vast bedrag alles bestellen wat zij willen eten.”

De opening heeft heel veel leuke reacties gegeven. Zo was het niet alleen enorm druk, ook werden er veel cadeaus gebracht en felicitaties. Het doet de eigenaren heel erg goed dat ze gewaardeerd worden. Zelf kozen ze er bewust voor om met zoveel mogelijk lokale bedrijven in zee te gaan. Dat leidde tot de bouw van een prachtig restaurant met grote raampartijen, een tijdloze (pvc) vloer, mooie sanitaire voorzieningen en een zogeheten greenwall, een muur met veel groene planten.

De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Ook komt er buiten nog lichtreclame en belettering met een nieuwe logo. Voor het team is het allemaal even wennen en moet het ´echte´ ritme in de nieuwe zaak nog gevonden worden. `Maar dat zal niet lang meer duren!`

Speciaal voor de heropening is er een aantrekkelijk menu samengesteld bestaande uit twee soorten sushi´, mini loempia´s, babi pangang, ossenhaas en saté ajam, uiteraard gecombineerd met rijst, nasi of bami.

Wie wil kennismaken met de gerechten van Indrapoera kan een kijkje nemen op www.indrapoera-volendam.nl Dagelijks open tussen 12.00 en 21.00 uur. Telefoon 362 125.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook