Archeologisch centrum de Breek open in januari

Archeologisch centrum de Breek open in januari

Op een van de laagste punten van ons land opent binnenkort een minimuseum. Ooit lag aan de andere kant van de huidige dijk een deel van het dorp. Dat uiteindelijk verzwolgen werd door de zee. Nu de dijk versterkt wordt is het een goed moment om het gevecht tegen het water in beeld te brengen.

Etersheim is toonbeeld van de geschiedenis van polders en bemaling. En van afgravingen om de dijk sterk te houden. De Breek ligt maar liefst 6,64 onder NAP en is daarmee het laagste punt van Noord-Holland.

Maar ook is hier de uit de 12e eeuw daterende sarcofaag gevonden: de dijkwerkzaamheden helpen om de geschiedenis van het dorp te reconstrueren.

Voor deze verhalen is een mooie locatie gevonden bij het bezoekerscentrum en de molen. Het tijdelijke minimuseum gaat het verhaal vertellen van de omgeving en de archeologische vondsten. Zodat in januari de opening kan plaatsvinden.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook