Ansichtkaart van Edammer komt 22 jaar na verzending aan

Ansichtkaart van Edammer komt 22 jaar na verzending aan

 

Verlate ansichtkaart brengt oude vrienden weer bij elkaar

 

 

22 jaar geleden verstuurde het echtpaar Maas een ansichtkaart naar een bevriend stel op Texel. De kaart kwam nooit aan. Zeer kort geleden kreeg Henk Maas (93) een bijzonder bericht: de kaart was via een wereldreis alsnog gearriveerd bij Jannie Ellen (84), die haar man twee jaar geleden is verloren. Ook de vrouw van Henk leeft niet meer, maar het feit dat tweede oude vrienden (‘de vriendschap was door de jaren heen geheel verwaterd’) weer contact met elkaar hebben en elkaar binnenkort weer zullen zien, is een prachtig geschenk voor de Edammer.
 
Henk Maas werd 93 jaar geleden geboren aan het Volendammerpad op de ‘boerderij van Maas’. Toen hij eenmaal getrouwd was verhuisde het echtpaar eerst naar Hoorn en later naar Heiloo, waar een zaak werd gerund. Enkele jaren geleden keerden zij terug naar de geboortegrond. Een aanleunwoning in de Meermin is thans het domein.
 
Zambia
Maas was helemaal ondersteboven toen hij afgelopen week een brief ontving van Janny Ellen. Zij schreef hem dat zij via een telefonische zoektocht aan zijn adres was gekomen en dat ze na 22 jaar de ansichtkaart had ontvangen. Hij was afkomstig uit Zambia, niemand zal ooit weten hoe hij daar terecht is gekomen.
 
Visserman
“We hebben elkaar 45 jaar geleden ontmoet op een reis in Israel. Daarna zijn we nog samen op vakantie geweest in Oostenrijk en hielden nog veel langer contact. Helaas is dat verwaterd. Inmiddels is mijn man, voormalig visserman, overleden. Ik begreep ook dat Henk zijn vrouw niet meer leeft. Mijn verhaal heeft gestaan in de ’Texelse Courant”, onze lokale krant, die heb ik Henk toegezonden”, vertelt Jannie Ellen telefonisch. 

Binnenkort zullen Henk en Jannie elkaar weer ontmoeten. “Ik kijk er enorm naar uit”, aldus de Edammer.BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook