Anja Grootendorst neemt afscheid van de Burghwall

Anja Grootendorst neemt afscheid van de Burghwall

Na bijna twintig jaar neemt Anja Grootendorst afscheid van de Burghwall. Ze was, net als haar vader eerder, werkzaam als de beheerder van het verenigingsgebouw. Per 1 juli wordt haar werk overgenomen door Yvonne Messchaert. “Ik heb hier een prachtige tijd gehad”, vertelt Anja.

Hoe ben je hier begonnen?
“Mijn vader was de beheerder en tijdens een verjaardag raakte hij in gesprek met mijn buurman Harry de Jong. Mijn vader wilde wel stoppen en Harry wilde het overnemen. Omdat ik altijd al aan het helpen was en
Harry het steeds drukker kreeg, heb ik het overgenomen toen na tien jaar zijn contract verliep. Zo ben ik erin gerold.”

Wat doe je als beheerder?
“We zijn in de eerste plaats een verenigingsgebouw, dat betekent voor de verenigingen zorgen. Op dinsdag komt de biljart, ik open de deur en zet koffie voor de mannen. Andere verenigingen maken gebruik van deze ruimte om te vergaderen, oefenen of spelen. Ik zorg dan dat alle tafels en stoelen goed staan en alles er is. Op maandag maak ik alles schoon en verder doe ik de bestellingen, boodschappen en besprekingen. We hebben hier feestjes, verjaardagen en trouwerijen gehad, iedereen was altijd welkom.”

Je nam het vlak voor de kermis over, dus meteen in het diepe?
“Omdat ik er al vaak alleen was, was ik al aardig goed ingewerkt. Even zelf de kermis doen, was natuurlijk best even spannend. Gelukkig is alles altijd goed gegaan. Een grote verandering was dat we samen met Club 48 op vrijdagavond het steenwerpen zijn gaan organiseren. We waren altijd gesloten op vrijdag en toen kwam Stef Knook een keer naar me toe en zei: zullen we niet iets leuks gaan doen op deze avond. Samen zijn we in de Beemster gaan kijken bij het steenwerpen en zo zijn we toen begonnen, elk jaar wilden er meer mensen mee doen. Nu geldt het als het grootste evenement van de vrijdagavond van de kermis.”

Wat zijn anders dingen die je hebt zien veranderen?
“Het verenigingsleven is aan het veranderen. Er zijn er een paar mee gestopt, zoals de Plattelandsvrouwen en twee meiden die hier dansles gaven. Anderen komen er weer voor in de plaats, zoals de Bridgeclub, inmiddels met bijna vijftig leden en de fanfare die weer nieuw leven is ingeblazen. Je ziet wel dat de leden ouder worden en er geen jongelui bijkomt.”

Wat vond je het leukste om te doen?
“De fietsvierdaagse was in het begin een groot feest, de medewerkers waren tot diep in de nacht aan het feesten. Uiteraard ook de kermis, met veel plezier stond ik altijd achter de bar. Wat ook heel leuk is, hoewel ik er verder niets aan heb omdat ze alles zelf meenemen, is dat de cast en crew van Goede Tijden Slechte Tijden deze locatie gebruikt als uitvalbasis. Hier zitten ze dan in de make-up en samen een broodje te eten.”

Waarom stop je ermee?
“Ik moet al een jaar een nieuwe knie. Dat kan pas als ik dit niet meer doe, ik kan de tent niet zomaar twee maanden dichtgooiden. Bovendien liep mijn contract na twintig jaar af, ik heb hem dus wel gehad.”

Ben je blij met de opvolging?
“Ja heel erg. Ze loopt nu mee en het gaat erg goed. Ze is heel enthousiast en heeft veel nieuwe ideeën. Ik ben heel benieuwd en wil haar heel veel succes en plezier wensen. Ik merk dat ik toch een beetje naar het einde toewerk en daarom niet meer druk in de weer ben met nieuwe projecten. Daarom is het heel leuk dat nu iemand anders het mag gaan doen. Dit jaar kan ik dus voor de bar staan met de kermis en zelf meedoen met het steenwerpen, dat lijkt me ook wel wat.”

Wat ga je het meeste missen?
“Mensen vragen of ik me niet ga vervelen straks, maar dat denk ik niet. Ik heb veel hobby’s en ben altijd heel druk bezig geweest, ik vind het wel lekker dat het straks even niet zo is. Ik ga het contact met de mensen wel missen. Je hebt in die jaren echt een band opgebouwd. Ik wil dan ook graag iedereen bedanken, alle verenigingen, klanten en gasten voor de gezellige tijd samen en het vertrouwen. Het zijn twintig hele leuke jaren geweest, bedankt allemaal!”
 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook