Allemaal een zeildiploma!

Allemaal een zeildiploma!

Watersportvereniging De Zeevang-  die haar clubhuis en vereningshaven heeft op het Galgeveld in Edam - beleefde afgelopen zaterdag het einde van het zeilseizoen voor kinderen tot 13 jaar. In kleine gemengde groepjes wordt op drie niveaus lesgegeven. Zaterdag was het 'eindexamen'. In een oude traditie ontvingen alle deelnemers een diploma.

Hans Boontstra is een van de begeleiders van het eerste uur. Hij vertelt dat de jeugd spelenderwijs leert omgaan met de kleine platbodems (Optimist) en dat het diploma een stimulans vormt om door te gaan. "In het tweede jaar zie je dat kinderen het heel makkelijk weer oppakken en dat zeilen steeds meer een tweede natuur wordt. In het derde jaar kun je de deelnemers met een gerust hart het water op sturen!"

De jeugdige zeilers hadden er zaterdag in ieder geval heel veel lol in. Zij draaiden drie kwartier lang om vier boeien heen en maakten op die manier kennis met alle windsoorten en manouvres om de boot op koers te houden. Op de vraag wie doorging staken alle deelnemers de vinger omhoog. "Dit is echt leuk om te doen!"
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook