Airco met de minste milieubelasting

Airco met de minste milieubelasting

Airco’s worden in de zomermaanden veelvuldig gebruikt. Logisch, want met zo’n apparaat zorg je ervoor dat het lekker koel blijft in huis. Heb jij nog geen airco, maar wil je er wel eentje kopen? Dan kijk je waarschijnlijk vooral naar de aankoopprijs. Toch is dit niet het enige waar je rekening mee moet houden. Nee, want je moet ook kijken naar de milieubelasting van het apparaat. Ben je op zoek naar de airco met de minste milieubelasting? Wij bieden je hier de helpende hand om deze te vinden.

Kies niet direct voor de goedkoopste airco
Wanneer je op zoek bent naar een airco, ontdek je al snel dat deze apparaten niet goedkoop zijn. Toch zit er behoorlijk wat verschil in de aankoopprijs. Wil je niet veel geld uitgeven aan het apparaat? Dan wil je waarschijnlijk de goedkoopste mobiele airco kopen. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat een goedkope airco meestal meer energie verbruikt dan de wat duurdere apparaten. Op de korte termijn is zo’n apparaat goedkoper, maar op de lange termijn betaal je er vaak meer voor. Er wordt immers meer stroom verbruikt en dat kost jou extra geld.

Kijk welk energielabel een airco heeft
Wil je een airco die weinig energie verbruikt? Kijk dan verder dan de prijs. Focus je in dat geval vooral tot het energielabel. Iedere mobiele airco is tegenwoordig voorzien van zo’n label. Ideaal, want hieraan kun je afleiden hoe energiezuinig een airco is. Als je een apparaat zoekt dat weinig energie verbruikt, kies je er eentje met een groen label. Onze voorkeur gaat uit naar een airco met minimaal energielabel A. Er zijn overigens ook airco’s met energielabel A+ en A++. Deze zijn nog zuiniger.

Vergelijk het energieverbruik van airco’s
Als je op zoek bent naar een energiezuinige airco, kun je in de winkel verschillende apparaten bekijken. Hier hangt immers een energielabel aan, waardoor je direct kunt zien hoe energiezuinig ze zijn. Dit kost je alleen betrekkelijk veel tijd. Je kunt je ook tot Airco-review.nl richten. Hier worden verschillende airco’s met elkaar vergeleken, waardoor je snel weet wat de airco met de minste milieubelasting is.


 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook