Afwisselende kerstdagen in de Harmonie

Het zangkoor Stembenten mannenkoor Excelsior komen kerst zingen op de stoep van de Harmonie. Met glühwein en een vuurkorf.
Dinsdag 18 december 19.00 uur.

Ad van der Veen Quartet
Singer-songwriter-gitarist Ad Vanderveen zijn muzikale ster is de afgelopen decennia hoog gestegen in Europa en de VS en zijn muziek is stevig geworteld in de Americana.

Muzikaal is Vanderveen beïnvloed door rock & roll bands uit de jaren ’60 en singer-songwriters uit de jaren ’70. Vanaf zijn veertiende speelt hij al in R&R bandjes. Begin jaren ’80 richt hij zijn eigen band Personnel op en in 1983 verschijnt hun debuutalbum ‘On Strike’.
Op hun in 1992 in Nashville, Tennessee, opgenomen album ‘Continuing Stories’ spelen o.a. Al Kooper, Flaco Jimenez en Al Perkins mee. Begin jaren ’90 verlaat hij Personnel en start een succesvolle solocarrière, brengt jaarlijks een nieuw album uit en werkt samen met o.a. Eliza Gilkyson en Iain Matthews.
Tegenwoordig is Vanderveen een van de meest gerespecteerde singer-songwriters in de rootsrock- en americanascene. Een breekbaar optreden!
Donderdag 19 december, 21.00 uur.

Vrijdag 20 december eetcafé en daarna om 22.00 uur komt Marlon Koek vinyl draaien.

JJ Cale Band
Hij deed pionierswerk voor artiesten als Eric Clapton en Mark Knopfler en schreef hits als ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’.Toch werd hij nooit echt bekend bij de hoofdstroom van het grote publiek. We hebben het over J.J. Cale. De muzikale formatie ‘The Breeze’ is opgericht om werk van deze
componist en gitarist te spelen. Deze band heeft als leden Edammers en Volendammer te weten  Cor Klein, Ad Smits , Peter en Katja Keuchenius , Peter Oudendijk en Danny Veerman.
Zondag 22 december, 17.00 uur.

Kerstdiners
De eerste kerstdag staat traditioneel een uitgebreid kerstdiner verzorgd door vaste bezoekers van de Harmonie op de agenda. Deze keer wordt het eten verzorgd door Minke Postma en Cor Jonk.
Opgeven kan via het mail adres info@harmonie-edam.nl
Tweede Kerstdag wordt het Kersbuffet verzorgd door de vast kok van de Harmonie, Wim Doets. Hier zijn nog enkele plaatsen vrij.

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook