Afronding gezond en fit weken Trimaran

De afgelopen weken is er op basisschool De Trimaran aandacht besteed aan een goede conditie en gezonde voeding. Door de thuiswerkperiode konden de leerlingen (en leraren) wel een positieve boost gebruiken.

Zo is er via het voedingscentrum extra aandacht besteed aan gezonde voeding en de schijf van vijf. Via eetdagboekjes zijn de kinderen bewuster geworden welke voeding ze wekelijks aten en  van welke voedingsschijf ze wel wat extra van konden gebruiken.

De conditie is op peil gebracht met een dagelijkse conditietraining in de klas. De leerlingen verzorgden dit zelf met yoga-oefeningen, een warming up , een spiertraining  en een cooling down. Natuurlijk met een passend muziekje via You Tube. Enkele leerlingen hadden zelfs een film gemaakt met oefeningen.  
Keuzes maken
De bovenbouw kreeg ondersteuning vanuit de gemeente met preventielessen over gebruik van alcohol en drugs. Deze lessen werden online gegeven door de jongerenwerker. De kinderen zijn zich allemaal bewuster geworden van de mogelijkheid om keuzes te maken. Welke keuze maak je, waarom en wie helpt je daarbij. Leerkracht Marise Schuitemaker: “Het waren hele zinvolle en energieke weken. Ook qua creativiteit in de brede zin is De Trimaran hier op ingehaakt.”

Ouders
“De kinderen hebben samenwerkingsopdrachten gedaan, verslagen gemaakt en hebben interviews gehouden met familieleden. Dit is in de groep aan elkaar gepresenteerd. De vakdocent handvaardigheid heeft fruitmanden gemaakt en door de hele school zijn gezonde knutselwerken te bewonderen. Jammer dat ouders nu de school niet in mogen om dit werk te bewonderen. Regelmatig krijgen de ouders een update van werk in school te zien via het online platform hiervoor. 

Onderbouw
In de onderbouw stond het thema gezondheid centraal, de kinderen leerden hier over gezonde voeding, hoe je je tanden moet poetsen en waarom dit belangrijk is. “Verder hebben ze geleerd hoe het lichaam eruitziet, de woordenschat is nu duidelijker weer groter. Woorden als pupil, elleboog en verstandskies zijn inmiddels bekend bij de kinderen.  Hopelijk zijn de kinderen van De Trimaran nu beter in staat om gezonde keuzes te maken!”

 
BASE-it Computers De Boer Accountants Harmonie Kapper Sjoerd Lux Photograpy Cor Kes Ronald Schot Smits Web Stadskrant adverteren Uitgeverij De Stad Hotel Restaurant De Fortuna schoonmaak & opruimbedrijf HARRIE
Facebook